CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın TBMM’de verilecek Cumhuriyet Resepsiyonu ile çocuklar, sanatçılar, halkla birlikte kutlanacağını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Özel, çocuk istismarını önleme ile ilgili komisyonun gündemde yer almasından mutluluk duyduklarını belirterek, üç muhalefet partisinin 29, 30 Mart ve 1 Nisan’da üyeleri bildirdiklerini ancak komisyonun kurulmasının geciktirildiğini belirtti.
Özel ayrıca, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. 23 Nisan Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağanıdır. Şehit çocuklarının korunması, kollanması, elde edilen gelirlerin onların okumasına aktarılması ile ilgili cumhuriyet resepsiyonları geleneğimizde vardır” dedi.
Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek TBMM resepsiyonunun iptal edildiğini hatırlatarak, “Genel Başkanımızın talimatıyla 23 Nisan Cumartesi günü Meclis’in özel oturumunu takiben saat 15’te özel gündemli ve katılımcılarının tamamen Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukların olduğu grup toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantının ardından 16-17.30 arasında grup toplantı salonumuzun bahçesinde çocuklarımızla, sanatçılarımızla, yazarımız, çizerimiz ve tüm halkımızla birlikte Cumhuriyet Resepsiyonu’nu halkla birlikte kutlayacağız. Sayın Kahraman’ın iradesine rağmen Meclis’teki hem şahsınızı hem Meclis Başkanımızı, 550 milletvekilimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet Resepsiyonu’na davet ediyorum” diye konuştu.