Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki bayramlaşmada ‘Melih Gökçek’ ve çözüm süreci konuşuldu. CHP’li Tanrıkulu, çözüm sürecinin parlamentoda çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Bayramlaşma için HDP genel merkezine gelen CHP heyetini, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Alp Altınörs ve Parti Meclisi üyesi Emir Ali Türkmen kabul etti. CHP’den ise HDP’yi ziyarete İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Ankara milletvekilleri geldi.

İki partinin bayramlaşmasında ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gündeme geldi. HDP’li Aydoğan, CHP’li Nazlıaka’nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek nedeni ile birçok kez Türkiye gündeminde yer aldıklarını ve meclisin renkli simalarından olduğunu söyledi. Bunun üzerine araya giren CHP’li Tanrıkulu, “Melih Gökçek olmasa da biz de gündem olmasak.” ifadesini kullandı.

Bayramlaşmanın diğer önemli gündem konusu ise çözüm süreci oldu. CHP’li Tanrıkulu, çözüm sürecini hem içerik anlamında, hem de yöntem anlamında doğru bir yere oturttuklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmayı hatırlatan Tanrıkulu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bayram namazı çıkışında yaptığı konuşmada dediği gibi, bu mesele parlamentoda çözülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci için parlamentoda esaslı bir yöntem önerdiklerini aktaran Tanrıkulu şöyle devam etti: “Adalet ve Kalkınma Parti’nin hükümet odaklı ve parlamento dışı yöntemi ile karşı karşıya kaldık. CHP’nin önerdiği yöntem bütün siyasi partilerin ortak bir söylemi haline geldi. Partim adına şunu söyleyebilirim. Türkiye’de her günün böyle bayram gibi, dayanışmanın, barışın ve güler yüzün olduğu bir dönemi Türkiye’ye yaşatmak istiyoruz. CHP, Türkiye’de toplumsal barışın güvencesidir.”