Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarını eleştirdi.
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkartılan Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonunun vatandaşların bilgisi olmadan hazırlandığını iddia etti.
İmar revizyonunun toplumun hiçbir kesiminin bilgi ve görüşüne başvurulmadan yapıldığını savunan Şahin, “Bir kentin imar planı yapılırken, dolayısı ile kentin en az 25-30 yılını bağlayan, geleceğine yön veren, gelişme alanlarını tespit eden kararlar alınırken maalesef ilgili tarafın Ordu halkı olduğu bir plan, Ordu halkından gizlenerek yapılmıştır” dedi.
Şahin, şu görüşlerde bulundu:
“Gözlerden uzak hazırlanan planı inceleme fırsatı bulduk. Ne kadar yeşil alan varsa imara açılmış, Akaryakıt istasyon alanları peydah olmuş, halkın özgürce gezdiği sahil bandında sosyal tesis adı altında düğün salonları kafeterya alanları planlanmış. Bunun yanı sıra vatandaşın henüz çiftçilik yaptığı inek tavuk beslediği eskiden köy olarak bilinen ve bütün şehir yasasından sonra oluşan mahallelerimiz imara açılmıştır. Açılmış ama ne açılmış. Evlerin üstünden geçen bulvarlar, açılması mümkün olmayan yollar, şehrin rantı yüksek, en değerli yerlerinde bulunan ve şehir merkezinde oluşturulması gereken yeşil alanlar yerine vatandaşın daha uzun yıllar tarım yapacağı araziler yeşil alanlar olarak planlanmış. Henüz 2013 yılında imar planı revizyonları biten Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde hazırlanan yeni yenilenme imar planlarının ne maksatla yapıldığı da gözler önüne serilmiştir. 8 Kasım 2016 tarihinde askıdan inecek olan bu rant planını vatandaşlarımızın inceleyerek en azından itiraz sürecini kaçırmamalarını ayrıca bizlerinde bu imar planı ile alakalı yasal başvuruları yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”
HDP’lilerin gözaltına alınması
CHP İl Başkanı Şahin, bir soru üzerine HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmelerini değerlendirdi. Şahin, “Milletvekillerinin, milletvekili olması sıfatıyla suç işleme özgürlüğü yoktur. Ancak demokrasiyle yönetilen ülkelerde bir milletvekili açıkladığı düşünceleri nedeniyle yargılanamaz. Her insan farklı düşünebilir. HDP’li milletvekilleri de farklı düşünebilir. CHP ve AKP’li milletvekilleri de farklı düşünebilir. Ama bir milletvekili farklı düşüncesini ifade ediyor diye bu durum gözaltına alınmasını veya tutuklanmasını gerektirmez. TCK kapsamında bir Milletvekili suç işliyorsa evet bu milletvekili yargılanmalıdır. Ancak farklı düşünüyor diye asla yargılanmamalıdır. Zira bu demokrasinin en önemli özelliği olan düşüncelerini açıklama özgürlüğünü aykırıdır” diye konuştu.
Şahin, Cumhuriyet gazetesine yönelik gözaltı olaylarına da değinerek, “Cumhuriyet gazetesine yönelik gözaltı olayları demokratik olmayan bir yaklaşımdır. Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında dünyada 183 ülke arasında 153. sıradadır. Bu Türkiye’de basının özgür olmadığını göstermektedir” ifadeleri kullandı.