Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Teşkilatı, bugün akşam saatlerinde şehri ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan ‘Yunus gönüllü Cumhurbaşkanı, gönüller yapmaya geliyor’ afişlerine yine Yunus Emre’nin dizeleriyle cevap verdi. CHP tarafından Erdoğan’ın afişlerinin yanına asılan afişlerde Yunus Emre’nin, ‘Olsun be aldırma Yaradan yardır, sanma ki zalimin ettiği kârdır, mazlumun ahı indirir şâhı, her şeyin bir vakti vardır’ dizelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve halk buluşması adı altında ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğleden sonra Eskişehirlilerle buluşmak için kente geliyor. Günler öncesinden şehrin birçok noktasına asılan afişler ile mitingin duyurusu yapıldı. Eskişehir Valilik binası ve önü Erdoğan’ın kente yapacağı ziyareti içeren posterlerle süslendi.

Eskişehir Valiliği tarafından hazırlanan afişlerde Erdoğan için ‘Yunus gönüllü Cumhurbaşkanı'mız Eskişehir’e geliyor, gönüller yapmaya geliyor' ifadeleri kullanıldı. 5 gün önceden başta valilik binası ve bahçesi olmak üzere kentin farklı yerlerine asılan Erdoğan’ı Yunus Emre’yi benzeten afişlere cevap CHP Eskişehir İl Teşkilatı'ndan geldi.
CHP’nin hazırlattığı ve Eskişehir’den dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajları ileten gönül mimarı Yunus Emre’nin dizelerinin yer aldığı afişler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişlerinin yanına asıldı. CHP’nin hazırlattığı afişte Yunus Emre’nin şu dörtlüğüne yer verildi: “Olsun be aldırma Yaradan yardır, sanma ki zalimin ettiği kârdır, mazlumun ahı indirir şâhı, her şeyin bir vakti vardır.”

ODUNPAZARI BELEDİYESİNDEN DE AMPULÜNÜZÜ DEĞİŞTİRİN GÖNDERMESİ

Bu arada, CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, Dünya Çevre Günü dolayısı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pankartının yanına astırdığı pankartla gönderme de bulundu. Başkan Kurt, Başbakan Davutoğlu’nun üzerinde resmi ve AKP amblemi bulunan “Güçlü ekonomi için ikinci yarı başlıyor” yazılı pankartının yanına, üzerinde tasarruflu ampul resmi bulunan ve 'ampulünüzü değiştirin' yazılı pankart astırdı. Söz konusu bu pankartlar sosyal medyada ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, Erdoğan ve Davutoğlu’nun pankartlarına eleştirilerde bulundu.