CHP Bolu teşkilatında 218 delegeden 146’sının imza vererek İl Başkanlığı için olağanüstü kongre yapılmasını içeren noter onaylı beyanname, CHP İl Başkanı Kazım Karsu’nun yerinde olmadığı için tutanakla masasına bırakıldı.
CHP İl Örgütü’nde uzun süreden bu yana devam eden tartışmalar sonrasında 218 delegeden 146’sı İl Başkanlığı için olağan üstü kongre yapılması için imza verdi. İmzalar noter huzurunda tastiklenirken, Merkez İlçe eski Başkanı Çetin Uç, delegeler İlker Karaoğulları ve Özgür Yıldız, 146 delegenin noter onaylı imzası bulunan olağanüstü kongre talebi içeren beyannameyi İl Başkanlığına giderek İl Başkanı Kazım Karsu’ya teslim etmek istedi. İl Başkanı Kazım Karsu makamında olmadığı için tutanak tutularak imzalar Karsu’nun masasına bırakıldı.
Muhalif delegelerden İlker Karaoğulları, “Bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığını CHP İl Başkanı Kazım Karsu bize yaptı. Bu imzaları almak zorundadır. Delegelerin sesini görmezlikten gelemez. Kongrede, il başkanlığı, yönetim kurulu ve il disiplin kurulu üyelikleri asil ve yedekleri ile birlikte seçilecekti. Parti içinde demokratik mücadele vermek için yeniden yapılan merkez ilçe kongresinde il delegasyonunun ortak kararıyla noterden onaylı 146 imzalı olağanüstü il kongresinin yapılması ile ilgili talep beyannamelerini il başkanlığına getirdik. Kendisinden randevu almamıza rağmen yerinde olmamasını ayıplıyoruz” dedi.