CHP Ordu milletvekili adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, hükümetin yanlış sağlık politikaları başta olmak üzere kapanan beldeler ve 2B arazilerinden dolayı yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Adıgüzel, "Sağlıkta sistem, sıralı ve paralı hale dönüştürüldü. Muayene, ilaç katkı payı, tetkik katkı payı adı altında 10 ayrı kalemde devlet soygunu uygulanmakta. Hastaneleri ticarethane olmaktan çıkaracağız ve vatandaşların standart alması gereken hizmetleri almasını sağlayacağız.” dedi.

Hekim olması dolayısıyla insanlarla iç içe bir yaşam sürdüğünü dile getiren CHP adayı Dr. Adıgüzel yaptığı açıklamada, “Özellikle kırsal kesimde kapatılan belde belediyeleri nedeniyle hizmet akışında sıkıntı yaşanıyor. Bölge sakinleri muhatap bulamıyor. Kapatılan beldeleri referandumla yeniden açacağız. Yerinden yönetimi esas alıyoruz. Köylere de tüzel kişiliklerini yeniden kazandıracağız.” dedi.

Bölge sakinlerinin en çok sıkıntı duyduğu bir başka konunun da 2B sorununu olduğuna dikkat çeken Adıgüzel, “2B dolayısıyla mağdur olan çok vatandaşımız var. CHP olarak yıllarca süren bu sorunu, çiftçilerimizin diktiği, biçtiği arazileri, kendilerine tamamen ücretsiz olarak, hiçbir karşılık beklemeksizin devrini yaparak 2B sorununu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin iktidara gelmesi durumunda istikrarın bozulacağı iddialarına tepki gösteren Adıgüzel, şöyle konuştu: “Ülkede istikrar mı kaldı? 13 yılda Türkiye’nin hangi sorununuzu çözdüler de CHP iktidara gelirse istikrar bozulur diyorlar. İstikrar ve huzuru yeniden sağlayacağız. Refahı topluma, tabana yayacağız. Sağlıkta sistem sıralı ve paralı hale dönüştürüldü. Muayene, ilaç katkı payı, tetkik katkı payı adı altında 10 ayrı kalemde devlet soygunu uygulanmakta. Doktor ve hastane sayısının artmasına rağmen hastalarda da artış yaşanmakta, bu durum sistemin bozukluğu nedeniyle çözüm üretememekten kaynaklanmakta. CHP iktidarın hastanelerde ve eczanelerde bütün katkı paylarını kaldıracağız. Sağlıkta yasal düzenlemeler yaparken ve sahada uygularken kesinlikle çalışanlar ve meslek örgütleriyle birlikte yapacağız. Hastaneleri ticarethane olmaktan çıkaracağız ve vatandaşların standart alması gereken hizmetleri almasını sağlayacağız.”