CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Beşiktaş’ın yeni stadyumu Vodafone Arena’nın açılışına Çarşı taraftar grubunun alınmamasını kınadıklarını belirtti.
Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ın yeni stadyumunun açılışına Çarşı taraftar grubunun alınmamasını eleştirdi. İnönü Stadyumu’nun yıkılarak yerine ‘Vodafone Arena’ ismi verildiğine dikkat çeken Ağbaba, stadın yenilenmesi sırasında ‘İnönü’ isminin de hafızalardan kazınması amacıyla tesise verilmediğini söyledi.
Ağbaba, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin tabi ki gündemi yoğun. Daha önce karşılaşmadığımız olayları yaşıyoruz. Dün Türkiye’nin köklü takımlarından Beşiktaş’ın yeni yapılan sahası açıldı. Bu stadın adı Beşiktaş İnönü Stadı biz bunu söylemeye devam edeceğiz. İktidar bu stadın ismini değiştirerek hafızaları yıpratmak istiyor. Dünyanın en önemli taraftar gruplarından olan çarşıya sahip olan Beşiktaş stadın açılımına bu grubu almadı. Cumhurbaşkanı olası bir tepkiyle ya da ıslıkla karşılaşmadan korktuğu için bu taraftarlar içeri alınmadı. Stada kendi belirlediği kişilerden başka kimseyi almadı."
Ensar Vakfı’na bağlı evlerde çocuklara tecavüz edildiğini ileri süren Ağbaba, "Geçtiğimiz günlerde bir olay yaşandı. Aslında bir olay açığa çıktı. Türkiye’de vicdan sahibi herkesi yaralayan, etkileyen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ensar Vakfı’nın işletmiş olduğu bir yurtta, onlarca çocuğa, yaşı 8 ila 10 arasında değişen, anneleri-babaları ekmek bulmakta zorlanan yoksul köylü çocuklarına vakıfta görevli bir öğretmenin tecavüz ettiği ortaya çıktı. Ondan sonra Türkiye’nin her bir yanına bu kirli pislikler akmaya başladı. Önce AKP, Bakan, Vali ’biz bu Ensar Vakfı’nda çalışan öğretmeni tanımıyoruz’ dedi. Ardından birlikte fotoğrafları ortaya çıktı. Ardından kendi yandaş medyalarında yazı yazdığı ortaya çıktı. Biz baştan beri söylüyoruz; bu zihniyet, karanlık bir zihniyettir. Ve bu zihniyet sorgulanırken Ensar Vakfı’nın sorgulanmaması düşündürücüdür. Utanmasalar, tecavüze uğrayan çocukları suçlayacaklar" görüşünü savundu.
Veli Ağbaba basın toplantısında, Malatya Gazi Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcılığı yapan resim-iş öğretmeni N.T.’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı iddia edilen fotoğraf ve yazıyı basın mensuplarına göstererek, "Bir okul müdür yardımcısı Malatya’nın, Türkiye’nin, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği olan fotoğrafı paylaşıyor. Halay, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneğidir. Anadolu’yu Anadolu yapan öz değerlerden birisidir. Bu çocuklarımızın, bizlerin, kadınımızın, erkeğimizin hepimizin oynadığı, büyük zevk aldığı bir oyun. Bu hem Malatya hem de Anadolu topraklarında binlere yıllık bir gelenek. Böyle bir anlayışın, binlerce yıllık halk oyununu ’halt oyunu, zina’ olarak gören anlayışın IŞİD zihniyetinden farkı yok. Kızla erkeğin el ele tutuşmasını cinayet sebebini normal sayan bu anlayış, bu hasta ruhlu anlayış, hasta ruhlu bir insanın toplumda olması, hele hele bir öğretmen olması, hele hele bir okulda yönetici olması tehlikelidir, kabul edilemez. Malatya’da böyle bir insan da yetişmez. Malatya’da hoşgörü, kadın-erkeğe saygı vardır. Malatyalı yıllardan beri düğünü mahalle arasında kadınıyla, erkeğiyle yapar. Ama el ele tutuşurken hiç aklında farklı bir sonuç çıkmaz. Bundan farklı sonuç çıkaranlar, işte Ensar Vakfı’nda 8-10 yaşındaki çocuğa aylarca tecavüz eden anlayışla bire bir aynıdır. Bu kişi ayrıca bir sendikanın da yöneticisidir" diye konuştu.
Ağbaba, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade ederek, "O insanın mutlaka toplumda dolaşması, gezmesi, bu anlayışın hakim olması tehlikelidir. Hele hele çocuklarımızın yanında olması tehlikelidir. Bu anlayış, el ele tutuşan çocukların, kız-erkeğe cinayeti hoş gören, makul gören bir anlayıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne porno görüntüsü adı altında paylaşımları var. Bunun takipçisi olacağız. Geldiğimiz nokta budur. Türkiye’nin bu eğitim sistemiyle devam edebilmesi mümkün değil. Bu sistemle devam ettiği sürece bu kafaların yetişmesi normaldir" ifadelerini kullandı.
N.T.’nin yaptığı iddia edilen paylaşımı eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:
"Türkiye’de Anadolu topraklarında böyle bir anlayış yok. Bu, Türkiye’ye ithal edilmek istenen IŞİD anlayışıdır. 8-9-11 yaşındaki kızları köle pazarında satan anlayış, bu anlayıştır. Bizim topraklarımızda böyle bir insana yer yok. Bizim topraklarımızda böyle bir insan yetişmez. Bu ithal bir zihniyettir. Ensar Vakfı’nda yöneticiyi, vakfı koruyan, ’vakfa aman laf gelmesin, bir seferden bir şey olmaz’ diyen anlayıştır. Genel başkanımızın bir tabiriyle ’önüne yatma’ tabiriyle bir partiyi, bir siyaseti linç etmeye çalışan anlayış, bunu görmüyor. Bu aslında AKP anlayışının ta kendisidir. Bununla ilgili girişimde bulunacağız. Böyle bir insanın öğretmen olması, meslekte bulunması düşünülemez. Geldiğimiz nokta budur. Yaşadığımız nokta budur. Bu olayları takip edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz."