Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti'nin terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanması gerektiğini ifade söyledi. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez’in cenazesine katılan Arık, AK Parti yetkililerinin terör örgütünün silah depolamasına ve lojistik destek sağlamasına göz yumduklarını itiraf ettiklerini ifade etti.

Cenaze sonrasında değerlendirmelerde bulunan Arık, “Her gün yüreğimize ateş düşüyor. Gün geçmiyor ki şehit haberi gelmesin. Yine bir şehidimizi son yolculuğuna uğurladık ama bu şehidimize karşı son görevimiz değil. Türkiye’yi terör belasından kurtarmadıkça da şehidimize karşı son görevimizi yerine getirmiş olamayız.” dedi.

Diktatörlük hevesindeki AK Parti'nin 7 Haziran’da bu hevese engel olan halkı cezalandırmaya kalktığını iddia eden CHP Kayseri Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün terör örgütü ile her türlü pazarlığı yapanlar, teröristlere el salladık diyerek, çözüm süresinde silah depolamışlar itirafında bulunanlar, terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten yargılanmak durumundadırlar. Dün terör örgütünün faaliyetlerine göz yumanlar bugün timsah gözyaşları ile bir kez daha halkımızı kandırmak istiyor. Ama bu kez başaramayacaklar. Halkımız Habur rezaletini de, teröriste el sallayanları da şehidimize kelle teröriste sayın diyenleri de unutmayacaktır.”

"TERÖR YERİNE BASINI SUSTURMAKLA MEŞGULLER"

AK Parti'nin terörle mücadele etmek yerine basın kuruluşlarını susturmakla meşgul olduğunu belirten Arık, “Her gün şehitler haberleri yüreğimizi yakıyor ama ülkeyi yönettiğini ileri süren işine gelmediği zaman da seçim hükümetiyiz masalının arkasına sığınan AKP’nin gündemi terör değil. Onlar yalanlarını, hırsızlıklarını, yolsuzluklarını söyleyen muhalif basını susturmakla meşgul. Okullara zırhlı araçlarla, uzun namlulu silahlarla baskın yaptıran AKP’nin terör anlayışını da terörist anlayışını da gözden geçirmesi gerekiyor. Yola bomba döşeyenler, askere kurşun sıkanlar mıdır terörist yoksa AKP’nin yalanlarını söyleyenler midir?” diyerek sözlerini tamamladı.