CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin ülkenin önemli sorunlarının çözümü konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiğini ancak uzattıkları her elin havada kaldığını söyledi. Arık, "7 Haziran öncesi olmayan terör ne oldu da 8 Haziran’da yeniden hortlatıldı. Bakan çıkıp ‘Başkan yapsaydınız bunlar olmayacaktı’ diyorsa, aslında her şey ortadadır demektir” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül ve Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, koalisyon hükümetinin kurulmamasına tepki gösterdi. Yavuz, “Böyle bir süreçte koalisyon hükümetinin kurulmaması acımızı daha da artırdı. Millet uzlaşı mesajı verdi. Mecliste bulunan üç parti bir araya gelerek bir koalisyon hükümeti kurabilirdi. En azından ikisi bir araya gelebilirdi. Bu konuda yanlış yapanın da kafası koparılırdı. Ama maalesef mesaj alınmadı. Erken seçimde yine aynı tablo çıkarsa ne olacak? Nasıl bir yol izlenecek? Bu tablo sadece Türkiye düşmanlarını, dış güçleri sevindiriyor. Bölücüler karşısında bir an önce birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Askerin polisin eli bağlı. Terör örgütünün dağ kadrosu şehre indi askerimize, polisimize kurşun sıkıyor. Silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadelede elinin güçlendirilmesi gerekiyor.” dedi.

Gaziler ve şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini de ileten CHP Milletvekili Çetin Arık da her gün şehit haberlerinin gediği bir dönemde meclisin kapalı kalmasını tepki gösterdi. Arık, şöyle konuştu: “Bu vatan için binlerce kişi can verdi. Yine binlerce kişi de can vermeye hazır. Ancak böylesi bir ortamda meclisin kapalı olmasını içimize sindiremiyoruz. Maalesef böyle bir süreçte hükümet de kurulmadı. Bir siyasetçi olarak bunun mahcubiyeti içindeyiz. Biz CHP olarak, ‘Önce Türkiye’ diyerek, Türkiye’nin çıkarları için hareket ettik. Ancak başka hesaplar içinde bulunanlar, bir tek kişinin isteği doğrultusunda hareket ettikleri için hükümet kurulamadı. Şehit babasının feryadını hepimiz gördük. Ülkeyi başsız bırakmayın, bir araya gelin diyor. Ama ucuz siyaset yapanlar, hamaset nutukları sıkmaktan başka bir şey yapmıyor. Üç tane, beş tane fazla milletvekili çıkarsanız ne olacak? Varsın batsın böyle iktidar. 7 Haziran öncesi olmayan terör ne oldu da 8 Haziran’da yeniden hortlatıldı. Bakan çıkıp ‘Başkan yapsaydınız bunlar olmayacaktı’ diyorsa, aslında her şey ortadadır demektir.”

Çözümün Meclis olduğunu belirten Arık, “Ülkeye barış ve huzurun gelmesi için bir araya gelinmesi gerekiyorsa biz buna da varız. Ama elimiz hep havada kalıyor. Çözümü başka yerlerde arayanlar bilsin ki, çözüm İmralı’da değil, çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndedir. Hiç kimse oy kaygısına düşmeden bir an önce bir araya gelerek, sorunlara çözüm üretmek zorundayız.” dedi.