Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Diyarbakır’da bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Muzaffer Can Ersoy’un cenazesine katıldı. Terörün her türlüsünü lanetleyen Arık, kaç şehidin olduğu konusunda bilgi sahibi olmayan bir iktidarın ülkeyi yönettiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) siyasi ikballeri için ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Şehit Polis Memuru Muzaffer Can Ersoy’un cenazesinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arık, Dağlıca’da yapılan saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. “Milletimizin başı sağ olsun” diyen Arık, “Her gün daha büyük acılarla yüreğimiz yanıyor. Diyarbakır’da şehit düşen polisimizin baba ocağında taziye ziyaretinde iken Dağlıca’daki terör saldırısını öğrendik. Biz saldırıyı öğrendik ama bugün ülkeyi yönettiğini iddia eden Başbakan’ın konudan haberi yoktu. Zira olaydan saatler sonra Başbakan memleketi Konya’da bir şehit yavrusunu da yanına alarak maç seyretmekle meşguldü. Eğer hain saldırıdan haberi varsa, böyle bir olayın ardından stadyumda ne işi vardı? Yok saldırıdan haberi yok ise o çok daha vahim bir durum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çatışmaların sürdüğü saatlerde katıldığı televizyon programında “400 milletvekili olsaydı bunlar” olmazdı yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanının tek derdi var, başkan olmak. Vatan evlatları bir bir toprağa düşerken o çıkmış ekranlarda ‘400 vekil verseydiniz, bunlar olmazdı’ diyor. Kaç askerimizin şehit olduğunu dahi açıklayamıyorlar ama o başkanlık istiyor. Bu ne pervasızlık, bu ne vicdansızlık? Batsın kan üzerine kurulan tüm iktidarlar. Batsın kan üzerinden siyasi ikbal planlayan bütün zihniyetler. Hiçbir iktidar, yüreğine ateş düşen anaların, babaların acısından daha önemli olamaz. Cumhurbaşkanı aynı televizyon programında terör örgütünün çözüm sürecinde silah stokladığını söylüyor. Bunu söylemek için Cumhurbaşkanı olmaya gerek yok. Sokaktaki vatandaş da bu süreçte PKK’nın silah stokladığını, yol kesip kimlik kontrolü yaptığını, terör bölgesinde polisin karakola, askerin de kışlaya mahkum edildiğini, teröristlere her türlü müsamahanın gösterildiğini biliyor. Bizim sormamız gereken; terör örgütü bunu yaparken ülkeyi yönetenler ne yapıyordu? ‘Çözüm süreci’nin mimarı olmakla övünen Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanı ne yapıyordu? Halkımızın bunu sorması gerekiyor. Biz de biliyoruz, terör örgütü son yıllarda her türlü lojistik altyapısını güçlendirdi. Peki bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu 13 yıldır aldatıldığını, kandırıldığını söyleyen ama hep halkı aldatan ve kandıran AKP’dir”

Arık, terör saldırılarında şehit düşen asker ve polislere Allah’tan rahmet dileyerek, yaralı güvenlik güçlerine acil şifalar diledi.