Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Mersin merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam ve 'yavru saray' olarak nitelendirilen hükümet konağı ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tahsis edilen, bin yüz elli odalı ve mahkemenin durdurma kararına rağmen yapılan sarayın, daha küçük bir benzerinin Mersin’in Toroslar ilçesinde Hükümet Konağı olarak inşa edilmeye başladığının basına yansıdığını ifade eden Atıcı, Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda yapılan 'yavru saray'ın yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip olacağı, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek pahalı çiniler ve taşlar,doğal granitli ve camlı özel bölmeler yapılacağı, bu nedenle de yaklaşık 8 milyon liraya mal olacağının da gazetelerde yer aldığını kaydetti.
En önemli sorunlarının başında işsizlik, işsizliğe bağlı olarak da yoksulluk gelen Toroslar halkının kendi cebinden çıkacak olan paralarla yapılan bu binayı israf olarak değerlendirdiğini anlatan Atıcı halkın bu uygulamayı kabul etmeyerek hükümetten acilen işsizlik sorununa çözüm getirecek projeler beklediğini ifade etti. Atıcı aşağıdaki sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanmasını istedi.
Mersin’in Toroslar ilçesinde yapımına başlanan Hükümet Konağı’nın toplam maliyeti ne kadardır?
Söz konusu konağın yapımında kullanılacak olan çini, granit, özel taşlar ve diğer malzemelerin metrekare başı maliyetleri nedir?
Toroslar ilçemizde yaşayan halkımızın her şeyin en iyisine layık olduğu bilinciyle yaklaşıldığında bile bu binada israf yapılmış mıdır?
Toroslar ilçemizdeböyle ihtişamlı bir bina yapılırken, işsizlik ve yoksulluğu gidermeye yönelik planlanan/yürütülen projeler nelerdir?
2013 ve 2014 yıllarında Mersin’in kaç ilçesine Hükümet Konağı yapılması planlanmıştır? Bu konaklar da tıpkı Toroslar ilçemizdeki gibi aynı masraf ve mimari yapıya mı sahip olacaktır?