Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'den İzmir milletvekili olan Mustafa Balbay, genel seçimi değerlendirdi. Parti olarak oy oranlarını koruduklarını dile getiren Balbay, “Milletvekili sayımızın azalmasına üzüldük. Geçen yılki yerel seçimlerde aldığımız yaraları sardığımıza sevindik. Hedefimiz, tüm Türkiye’de İzmir’deki oy oranına kavuşmaktır” dedi.

İzmirli seçmenlerin, Türkiye ortalamasının daha üzerinde bir oranda sandığa gittiğini ifade eden Balbay, “İzmir’de sandığa gitme oranı, kimi yerlerde yüzde 95’e yaklaşıyor. Ortalama, yüzde 90’ın biraz altında. Bu rakamlar, İzmirli seçmenin demokrasiye bağlılığını ve sorumluluk bilincini gösteriyor. Bu yüksek katılım içinde CHP, oy oranını az da olsa arttırdı. Temelde gücümüzü koruduk, asıl önemlisi 30 Mart 2014 yerel seçimlerde kaybettiğimiz 8 ilçeden 6’sında birinciliği yakalayarak toplam 28 ilçede ipi göğüsledik. Hedefimiz İzmir’deki birinciliğimizi ve oy oranımızı tüm Türkiye’ye yaymaktır. CHP tabanında, Erdoğan’ın kafasındaki tek adam yönetimi hedefini sandığa gömmenin hazzı, iktidar gücüne ulaşma olasılığının heyecanı, istenilen oranda oy alamamanın hüznü var. Bu üçünden gerçekçi bir ufuk çizeceğiz.” dedi.

Balbay, CHP’nin İzmir’de, yerel seçimlerde kaybettiği Aliağa, Kınık, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde sandıktan birinci parti olarak çıktığını sözlerine ekledi.