Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Hakkari’nin il kalmasına vesile olan tüm partilere teşekkür etti.
CHP il binasında basın açıklamasını düzenleyen CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, "İlk defa partiler arasında dayanışma, sağduyu, hoşgörü, saygı ve sevgi var. Bu, dünyaya bile örnek olacak türden bir dayanışma" dedi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine taşıması ile ilgili hükümetin bir çalışması olduğunu ve bu konunun Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından da dile getirildiğini ifade eden Karahanlı, “Hakkari’nin Yüksekova’ya taşınması konuları ele alınması ile birlikte bizde mücadele etmeye başladık. Bir ilçe, il olabilir de ancak bir il, ilçe olamaz. Çünkü verilen bir hak geri alınamaz. Biz bundan 3 ay öncesinden CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir dizi görüşmeler yaptık. Genel başkanımız ’henüz böyle bir konunun meclise gelmediğini; geldiği taktirde Hakkari için ellerinde geleni yapmaya hazır olduklarını’ ifade etti. ’Hakkari’nin ilçe olmasını asla kabul edemeyeceğini’ bize söyledi. Bizde bu gelişmeleri medya vasıtası ile halkımıza duyurduk” dedi.
En çok CHP uğraştı
Dün akşam saat 03.00 sıralarında torba yasasının meclise geldiğini ve CHP’nin tavrını en iyi şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Karahanlı, “Partimiz, bunun yanlış olacağını, Doğu ve Güneydoğu’da birçok olaylar yaşanırken bu torba yasasının acil bir şekilde getirilmesinin doğru olamayacağını, grubu bulunan partililere söylediler. Hakkari’nin il kalması için parlamentoda grubu bulunan 4 partiye, parlamento dışında bulunan ve bize destek sunan grubu bulunmayan partilere de sonsuz teşekkür ediyoruz. Hakkari’nin il statüsünde kalması için en çok partimizin mücadele ettiğini, tüm Hakkari halkı bilmektedir. Ben burada bu torba yasasından Hakkari’yi çıkarttıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Birliğimiz dirliğimiz daim olsun
Son günlerde Türkiye’de yaşanan üzücü olaylara da değinen Başkan Karahanlı, ”Bildiğiniz gibi ülkemiz çok sancılı bir dönemden geçiyor. Bitlis, Elazığ, Van ve Şemdinli’de olaylar oluyor. Biz diyoruz ki, analar ağlamasın. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ricada bulunuyoruz. Tekrar çözüm olsun. Tekrar bir çözüm sürecinin olacağından da umutluyuz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti döneminde partiler arasında dayanışma, sağduyu ve hoşgörü, saygı ve sevgi var. Dünyaya bile örnek olacak bir dayanışma var. Tüm partilerin birlik olması, bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajıdır. Birlik, beraberlik içinde olduğumuz sürece ülkemizi hiç kimse bölüp parçalayamayacak. İnşallah bizim bu birlik ve beraberliğimiz daimi olacaktır” şeklinde konuştu.