CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baytar, AK Parti’nin seçim sloganı 'İlk günkü aşkla' AK Parti’nin bitişinin göstergesi olduğunu iddia etti.

AK Parti’nin seçim sloganı 'İlk günkü aşkla' gibi sözlerin kaybetme duygusu içerisinde olanların söylediğini ifade eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baytar, “AKP’nin ilk günkü aşkla diye bir sloganı var. Bu ne zaman söylenir, bunu kaybetme duygusu içerisinde olan birisi söyler. Bunlar kendilerindeki çöküşü gördüler bu slogan onların etrafında kaybedeceklerinin deklarasyonu. İlk günkü gibi aşkla diyen kaybetmiştir. Ben yanlış yaptım demektir bu. Yanlış yaptınız kardeşim. Ülkeyi bölmekte yanlış yaptınız." dedi.

AK Parti’nin çöküşünü milletin gördüğünü ve bu tür sloganlara başvurduğunu ifade eden CHP Aydın Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunlar milletin bu çöküşü gördüğünü ve kendilerinden vazgeçtiklerini görüyorlar. Bize olan ilginin arttığını görüyoruz. Türkiye’nin normalleşmeye, aklıselime ihtiyacı var. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var, bunları yapmamız lazım. AKP’yi terk edenler fazlalaştı. Yurt dışında yaşayan Türkler de bu ayrışmadan rahatsız. AKP’nin yurt dışındaki Türkleri bile ayırmış. Bunu orada yaşayan vatandaşlarımız söylüyor. Ben AKP’yi bir parti olarak görmüyorum. Bir şirket olarak görüyorum. Bunların kendi illerde bir menfaat şebekeleri var. AKP geçici dönem olarak kurulmuş bir menfaat şirketi. Her ilde bir proje var. Müteahhitler kimler olacak, kimler ne para kazanacak ne olacak gibi bir menfaat şebekesi. İktidardan düşsünler, AKP’liyim diye ortada dolanan adam göremeyeceksiniz. Söylemişti Metin bey diyeceksiniz."