ANKARA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye’nin yeni bir ütopyaya ihtiyacı var. Bunu da yapabilecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye’nin karanlığa, kaosa gittiğini öne sürerek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iradelerini tek bir adama bağladıklarını belirtti. CHP üzerinde algı oyunları oynandığını söyleyen Bekaroğlu, “77 milyonun önüne bir gelecek ütopyası koyabilecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Adalet ve Kalkınma Partisi 2002’de yüzde 34.5 oy alırken, kendisine oy vermeyenlere de Adalet ve Kalkınma Partisi öyle bir Türkiye inşa edecek ki, ‘biz onlardan olmasak, onlara oy vermesek, siyasi, kimlik, yaşam tarzı olarak onlardan farklı olsak bile kurulacak Türkiye’de bize yer vardır. Biz vatandaş olarak hukukun içinde kaldıkça, hukuk bizim hakkımızı korur’. Böyle bir izlenim ortaya koymuştu. Bunu boşa çıkardı. Türkiye’nin yeni bir ütopyaya ihtiyacı var, bunu da yapabilecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullandı.
Bekaroğlu, Mardin’de teslim olan teröristlerin 16-17 yaşında gençlerden oluştuğuna dikkat çekerek şunları dedi:
“Ölerek ve öldürerek Türkiye’de elde edilebilecek hak yoktur. Bütün bu ölümlerin faturası ısrar edenlerdedir. Türkiye bu çatışmalardan 32 yıl sonra Türkiye gibi bir devlet 17-18 yaşındaki çocukları öldürerek, şehirleri yıkarak hiçbir yere gidemez, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü sağlayamaz.”
AK Parti’nin CHP Grup Toplantısı’ndaki konuşmalar nedeniyle dava açmasına ilişkin olarak Bekaroğlu, “Sayın Genel Başkanımıza yapılan yumurtalı saldırı üzerine olmuştur. Yeni bir şey değildir. Bir sene sonra Anayasa’ya bir madde eklerler, mahkemelerin önüne çıkarız” diye konuştu.
Rıza Zarrab dosyası ile ilgili ise Bekaroğlu şunları söyledi:
“17-25 Aralık darbedir’ diye mahkeme kararlarını, soruşturmaları dondurarak, açılmış olan tutuklama kararlarını yok sayarak paralel darbe örtüldü. Mızrak o kadar büyük ki çuvala sığması mümkün değil.”