CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, enflasyon rakamlarının, hükümetin iktidar özelliğini kaybettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Üç aylık enflasyonun yüzde 3,03 olduğunu, bu yıl çalışanlara yüzde 3, emeklilere ise yüzde 2,32 zam yapıldığına dikkat çeken Böke, "Emeklilerin maaşı bu ay, diğerlerinin maaşı önümüzdeki aydan itibaren reel olarak azalmaya başlayacak. Devlet yaptığı zammı 3 ayda geri aldı, bundan sonra emekli ve çalışanlar cepten yiyecek, enflasyona ezdirilecek." diye konuştu.

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon rakamlarını, yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. Enflasyonun beklenenden çok artmış olmasının, siyasi risk yaratmış, artık iktidar özelliği barındırmayan hükümetin kötü ekonomi politikalarının bir sonucu olduğuna işaret eden Böke, "Başka bir ifadeyle bu yüksek enflasyon oranları, hükümetin artık iktidar özelliğini yitirdiğinin de göstergelerinden biridir." dedi.

Bugün açıklanan ve aylık bazda 1.19, yıllık bazda da yüzde 7.61 olarak gerçekleşen enflasyon rakamlarının bir kez daha kötü ekonomi yönetiminin vatandaşa yansımasını gösterdiğini belirten Böke, "Üç aylık enflasyonun yüzde 3,03 olduğu bu yıl çalışanlara yüzde 3, emeklilere ise yüzde 2,32 zam yapıldı. Emeklilerin maaşı bu ay, diğerlerinin maaşı önümüzdeki aydan itibaren reel olarak azalmaya başlayacak. Devlet yaptığı zammı 3 ayda geri aldı, bundan sonra emekli ve çalışanlar cepten yiyecek, enflasyona ezdirilecek." eleştirisinde bulundu.

Merkez Bankası’nın da şimdi sorumlunun kendisi olmadığını savunacağını, 'dövizdeki oynaklıktan ve hava durumundan dem vurarak enflasyonun kontrol edilemez olduğunu' açıklama gayretine gireceğini ifade Böke, şunları söyledi: "Bunlar Merkez Bankası’nın kontrolünde olmasa bile hükümetin ekonomi politikaları ile çözülmesi gereken konulardır. Ama hükümet iktidar vasfını yitirdiğinden, ekonomik müdahalelerde bulunma imkanı da artık kalmadı. Bütün bunların sonucunda vatandaş fakirleşmekte, bu kötü yönetimin faturasını vatandaş cebinden ödemektedir. Rakamlar mutfaktaki yangının arttığını göstermektedir. Bu yangını söndürecek olan CHP’nin akılcı ekonomik politikalarıdır."