CHP İstanbul milletvekili adayı Çetin Çapan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Güvercin uçurarak barış mesajı veren Çapan, “Kendilerinin kural dışı yaptığı her şeye muhalif olanları baskı ve zulümle kapatıyorlar, kapattıklarını düşünüyorlar.” dedi.

CHP İstanbul 3. Milletvekili adayı Çetin Çapan ve Esenyurt CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen'in organize ettiği “Muhtarlarla buluşuyoruz” kahvaltısına CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de katıldı. Muhtarların derdini dinleyen ve seçim projelerini anlatan CHP'liler daha sonra barışın simgesi olan barış güvercinleri uçurdular.

Esenyurt'ta mahalle muhtarıyla bir araya gelen CHP Milletvekili adayı Çetin Çapan, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sloganıyla 30 güvercin uçurdu. Son zamanlarda basına yönelik saldırı ve baskılarında bir terör olduğunu vurgulayan Çapan, “Devletin baskısı, medya üzerine farklı şekillerde geliyor. İnsanlara tv kanalı hizmeti satan servis sağlayıcı şirketin içerisinden 7 kanalı çıkarıyorlar. Bir medya grubunun şirketlerine kayyum atanıyor. Kendilerinin kural dışı yaptığı her şeye muhalif olan herkesi baskı ve zulümle kapatıyorlar, kapattıklarını düşünüyorlar. Bu da halkta infial oluşturuyor.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gece Bugün TV ve gazetesine geçmiş olsun ziyaretine gittiğini hatırlatan Çapan, şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkanımız ziyarette yanlarında olduğunu ve hesabının sorulacağını söyledi. İnşallah 1 Kasım’dan sonra yeniden toplumsal refahın, huzurun bol olduğu bir sabah uyanırız. Toplumsal barışa herkesin ihtiyacı var. Kutuplaşma öyle bir hale geldi ki aleyhte haber yapan gazetelere saldırı oluyor. Gazeteciler dövülüyor, binalar basılıp kurşunlanıyor. Ülkemizin acil olan ihtiyacı barıştır. Toplumumuzun bir arada olmasından daha kıymetli bir şey yoktur. Esenyurt'ta bugün biz bunu sağladık. İnşallah buradan Türkiye’ye ve dünyaya mesajımız ulaşacaktır.”