CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, “Yurttaşlarımızın AKP’nin görmediği kutusu, dinlemediği rezilliği kalmadı. Kendilerini Menderes’le mukayese ediyorlar. Siz kim, Menderes kim? Bunlar Menderes’in tırnağı olamaz.” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Bayındır ilçesini ziyaret eden Çıray, “Geçmiş hükümetlerin icraatlarını geçemeyen iktidarın övünmeye hakkı yok. Milli gelirin küçük olduğu dönemlerdeki iktidarlar, büyük yatırımlar yaptı. Bugün durma noktasına gelen çarklara, CHP iktidarımız döneminde yağ damlatacağız." dedi.

CHP adayı Çıray, "Lafla peynirci gemisi yürümüyor. Tüm rakamlar ortada. Gemi karaya oturdu. Giderlerse kriz çıkacak değil. Zaten kriz ortamındayız ancak eskaza gitmezlerse krizin ağababası yaşanacak. Övünecekleri bir şeyleri olmayanlar, geçmişe küfrü maharet sayıyor. 13 yılda tüm mahirliklerini ve maharetlerini gösterdiler. Siz hırsızları değil, polisleri ve hakimleri hapse atmayı maharet olarak görüyorsunuz. Dokunulmazlıkları sülale boyu ama boylarının ölçüsünü 7 Haziran'da vereceğiniz destekle alacaklar." dedi.

İktidarı eleştirmek yerine CHP iktidarında neler yapacaklarını her yerde anlatmaya devam edeceklerini belirten Çıray, "Şimdi biz önümüze bakıyoruz. Geleceğe bakıyoruz. İleriye umutla bakıyoruz. Zenginliği tabana yayacak bir kalkınma hamlesini, iktidarımız döneminde gerçekleştirmenin aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Kalkınma hamlesi tabandan başlayan, yeni bir heyecana ve ruha ihtiyacımız var. Bunu başardığımızda çok ileriye gideriz. Yurttaşlarımızın bildirgesiyle birlikte başladık, birlikte başaracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." şeklinde konuştu.

'MERKEZ TÜRKİYE CANSUYU'

Tehditle ülkenin yönetilemeyeceğini vurgulayan Çıray, "Biz gidersek borçlarınızı ödeyemezsiniz diyenlere deyin ki CHP döneminde borçları silinecek. Emekliye, emekçiye, esnafa, köylüye ve çiftçiye destek vereceğiz. Merkez Türkiye projesiyle kıtaları birleştireceğiz. Merkez Türkiye, cansuyu. Kuruluşundan sonuna milyonlarca insanımıza iş, ekmek kapısı olacak bu kent, ülkemize hayat verecek. Milli gelirimiz de, kişi başına düşen gelirimiz de katlanacak. Bu lojistik kent 2035'te bitecek ama Türkiye 2016'da para kazanmaya başlayacak. Türkiye'nin önündeki tarihi seçime çok az bir süre kaldı. Gece gündüz demeden çalışalım. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe elbirliğiyle taşıyalım." dedi.