CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'yi şaha kaldıracak projelerinin halkın desteği ile 8 Haziran'da hayat bulacağını söyledi. Çıray, AK Parti iktidarı dönemindeki israfın sonlandırılmasıyla ülkenin kaynağı arka cebinden çıkartacak güçte olduğunu kaydetti.

Milletvekili Çıray, seçim çalışmalarına Çiğli ve Kemalpaşa ilçelerinde devam etti. Yakakent Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılış programına katılan Aytun Çıray, CHP’nin ekonomik vaatlerine değindi. Çıray, "CHP olarak ana muhalefette olduğumuz sürede dersimizi iyi çalıştık. Çalışma arkadaşlarımızla hesabını kitabını yaparak, kılı kırk yararak ülke zenginliğimizi halkımızın emrine sunacak projelerimizi oluşturduk. Asgari ücreti ve en düşük emekli maaşını bin 500 lira yapacağımızı, iki maaş ikramiye vereceğimizi ilan ettiğimiz seçim beyannamemizle çaldığımız her kapıda gönüller açılıyor. Evsizleri 277 lira taksitle ev sahibi yapacağımızı, üreten çiftçimizin mazotunu litresi 1,5 liradan vereceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. İktidarlarının ellerinden gümbür gümbür gidişinin, çöküşünün korkusunu yaşayan bazı çanak yalayıcıları, 'Efendim nasıl yapacaksınız?' diyor. Siz kişi başı milli gelir 10 bin dolarken İstanbul'daki köprünün ayaklarını suyun üstüne çıkarmakla övünürken bu aziz milletimiz, kişi başı milli gelir bin dolarken Avrupa'yı Asya'ya bağlayan bir köprüyü yaptı. Yetmedi, kişi başı milli gelir 3 bin dolarken ikincisini yaptı. 12 yıllık AKP'nin israf düzeni gitsin, Türkiye yine kaynağını arka cebinden çıkarır. Halkına refahı, huzuru, zenginliği iliklerine kadar yaşatır." dedi.

Daha sonra CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’na geçen Aytun Çıray, İlçe Başkanı Ulviye Üreten ve beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.