Türkiye’deki yoksul insan sayısının son 13 yılda 17 milyona ulaştığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yoksulluğu da işsizliği de adaletsizliği de tarihe gömeceklerini söyledi. Genel seçime sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren Çıray, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Programda yönetici ve üyelerden federasyonun faaliyetleri, sıkıntıları ve çözüm önerilerini dinleyen Çıray, memleket derneklerinin gelenek göreneklerin yaşatılması, gençlerin geleceğe hazırlanması ve ortaya koydukları dayanışmayla örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Toplantıya katılanların seçimde her zamankinden daha fazla seçici ve dikkatli olacaklarını belirtmeleri üzerine CHP Milletvekili Çıray, "Türkiye bir büyük kavşakta. Milletimiz karar verecek. Anayasa'sını ve parlamenter sistemini bekleme odasına alanlara, hukukun üstünlüğünü üstünlerin hukukuna çevirenlere mi, yoksa demokrat ve özgür, daha yaşanılır bir Türkiye mi? Türkiye 7 Haziran'da tarihi bir virajı alacak. Verdiği kararın özgür bir Türkiye olduğunu, seçmenimiz bize farklı vesilelerle aktarıyor. Her geçen dakika CHP'nin oyları ciddi şekilde artıyor. Tüm partilerin oyları artarken 13 yıllık iktidarın oyları düşüyor. Bu düşüşe engel olamayanlar, saldırmaya ve karalamaya devam ediyorlar. Elindeki imkanların aslında tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bilmeyenler, bilmek istemeyenler, israflarına anlaşılan o ki son güne kadar devam edecekler." dedi.

'CHP'NİN BİLDİRGESİ ÖRNEK OLDU'

Türkiye'deki en büyük meselenin işsizlik olduğunu söyleyen Aytun Çıray konuşmasını şu cümlelerle devam ettirdi: "En büyük derdin işsizlik olduğunu biliyoruz. 17 milyon yoksulumuz var, 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Çocuklarımız KPSS’ye girer, başarılı olurlar, beklerler, ne zaman sıra bize gelecek diye. Beylerin, beyzadelerin hısım akraba, dostlarından sıra gelmiyor. Sözümüz söz, bu düzeni yıkacağız. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yıllardır proje üretemez diye CHP'yi eleştirirlerdi, bu kez hazırladığımız seçim bildirgesi diğer partilere örnek olmuştur. Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye, kaynaklarını hakça bölüşmek zorundadır."

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu programının ardından CHP Milletvekili Çıray, Türkiye'nin en büyük sektörel tekstil sitesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden biri olan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan MTK Sitesi'nin 19. yılı resepsiyonuna katıldı. İzmir'in önde gelen isimleri ve MTK üyelerinin biraraya geldiği programda, tekstil ve pamukçuluğun geleceği hakkında konuşuldu. Çıray, tekstil ve konfeksiyon sektörleri başta olmak üzere üreten kesime iktidarları döneminde sağlayacakları kolaylıklar ve destekleri anlattı.