CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı, eylemleri ve söylemleriyle doların yükselmesine neden olanların, döviz lobisine hizmet ettiğini söyledi. Demirçalı, “Doların yükselmesinin kimleri zengin ettiğini görmek isteyenler yolsuzluğu meslek dalı haline getirenlere baksın.” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile hükümet kanadının Merkez Bankası’na dönük tavrının, doların 2.53 ile tarihi rekor kırmasında yol açtığını belirten Demirçalı, “Üstelik bu tavır bilinçli ve sistematik bir şekilde sürdürülmektedir.” diye konuştu.

Demirçalı, eylemleri ve söylemleriyle doların yükselmesine neden olanların, yandaşlarının zenginliğine zenginlik kattığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Her fırsatta ekonomideki kötü gidişatı faiz lobisinin üzerine yıkanlar, şimdi döviz lobisine hizmet etmektedir. Merkez Bankası’na dönük dinmek bilmeyen eleştirileriyle doların yükselmesine sebep olanlar, yandaşlarını da zengin etmiştir. Doların yükselmesiyle hangi siyasilerin, hangi bürokratların, hangi işadamlarının zenginleştiği herkesin malumudur.”

Dolarla borçlanan sanayici ve işadamının olduğunu; üreten kesimin üzerine binen borç yükü nedeniyle yatırım harcamasına ara vereceğini dile getiren Demirçalı, girişimcinin büyük bir ihtimalle de işçi çıkarmaya başlayacağını vurguladı. Demirçalı, “17-25 Aralık operasyonundan sonra yolsuzluğu, hırsızlığı, ayakkabı kutularında milyonlarca dolar bulunmasını, rüşvet ve yolsuzluk paralarını bavullarla, üstelik faiziyle geri alınmasını normalleştirenler; bir kez daha kazanmıştır, bir kez daha zenginleşmiştir. Yandaşları, dolarlarına dolar eklerken, fakirleşen yine halk olmuştur.” şeklinde konuştu.