CHP Milletvekili Orhan Düzgün, bir din bilgisi öğretmeninin “başını kapatmayanlara tecavüzün mubah olduğuna” dair sözlerine rağmen hala görevinde bulunmasına tepki gösterdi. Düzgün, “Endişe ederim ki çok yakında Türkiye'de başörtülü başörtüsüz kavgası başlayacak. Bunun sorumlusu, bu eylemlere sessiz kalan el altından bunları ödüllendiren idari görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileridir." dedi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yakın bir zamanda Mersin'de bir genç kızın hunharca katledildiğini, bunun hemen arkasından Antalya'da kadın okul müdür yardımcısının, "okula kısa etekle gelen kızları taciz edecek bir tim kurduğunu" kaydederek, başka bir okula öğretmen olarak gönderilen bu okul müdür yardımcısının "bu kafayla çocukları eğitmeye devam ettiğini" söyledi. Düzgün, "Endişe ederim ki çok yakında Türkiye'de başörtülü başörtüsüz kavgası başlayacak. Bunun sorumlusu, bu eylemlere sessiz kalan el altından bunları ödüllendiren idari görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileridir." diye konuştu.

"SİZ BU İNSANLARI GÖREVDE TUTMAYA DEVAM EDERSENİZ KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ"

Bu süreç içerisinde ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanından ne de kadınlar da dahil iktidar milletvekillerinden bir tepki gelmediğini ifade eden Düzgün, şöyle devam etti: "Dün Tokat'ta, maalesef kadın din bilgisi öğretmeni, 'başını kapatmayanlara tecavüzün mubah olduğuna dair' fetva verdi. Bir din bilgisi öğretmeninin dini bir konuda fetva vermek gibi bir yetkisinin olup olmadığını hepimiz biliyoruz. Dünden beri bekliyorum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanından herhangi bir açıklama duymadık, iktidarın kadın vekilleri de dahil olmak üzere, vekillerinden hiçbir açıklama duymadık. Sonra biz dönüp diyoruz ki neden Türkiye'de kadına olan şiddet artıyor? Eğer siz bu insanları görevde tutmaya devam ederseniz, hatta el altından bunları pışpışlarsanız Türkiye'de kadın cinayetlerinin önüne geçemezsiniz. Endişe ederim ki çok yakında Türkiye'de başörtülü başörtüsüz kavgası başlayacak. Bunun sorumlusu, bu eylemlere sessiz kalan el altından bunları ödüllendiren idari görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileridir."

"HESABINI ÇOK SERT SORARIZ"

Düzgün, bugün Tokat'ta CHP'nin katılacağı, sivil toplum örgütlerinin bu olayı protesto eden eylem gerçekleştireceğini belirterek, "Buradan açıkça söylüyorum; eğer bu eylemi yapan insanlar hakkında herhangi bir kanuni işlem yapılırsa, herhangi birisinin burnu kanarsa, bunun hesabını çok sert sorarız. Biz kadın erkek eşitliğinden, özgür düşünceden, demokrasiden yanayız." dedi.

"SİZ MERKEZ BANKASI’NI HAİNLERE Mİ TESLİM ETTİNİZ?"

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ekonomi zirvesinin" sorulması üzerine Düzgün, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı hem Merkez Bankası Başkanı'nı hem de Sayın Babacan'ı vatan hainliği ile itham etti. Dün bir toplantı yapıldı, ortada somut bir açıklama yok, sessizlik, klasik bir açıklama yapıldı. Biz o zaman Hükümete şunu sorarız: Siz aynen cemaati itham ettiğiniz gibi, ülkenin Merkez Bankası'nı, ekonomisini vatan hainlerine mi teslim ettiniz? Ya da etmeye devam edecek misiniz? Cumhurbaşkanı ve Hükümet Sözcüsü bu konuya açıklık getirmelidir."