Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve beraberindeki yetkililerin şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine kameralar eşliğinde haberi vermesine tepki gösterdi.

Söz konusu görüntülerin herkesin vicdanını yaraladığını belirten Emir, “Sonrasında bunun gizlice gelmiş bir basın mensubu tarafından yapıldığı söylendi ise de aslında özenli bakıldığında bunun bilinçli bir şekilde ve birkaç kamera tarafından çekildiği anlaşıldı. Vicdanları yaralayan bir iş olduğu ortada. Tabi giderek alıştırılmaya çalışıyorlar bizi şehitlere. Bunun normal bir şeymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar hatta bunları kendi politikaları açısından bir şov malzemesine adeta dönüştürmeye çalışıyorlar. İnsanlığımızın bittiği yer olsa gerek. Hepimizin vicdanlı, anlayışlı, özenli olması gereken günlerden geçiyoruz.” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Genel Merkez tarafından yapılan görevlendirme sonucu 4 Eylül’de Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile birlikte Siirt ve Bitlis illerini ziyaret ettiklerini kaydeden Emir, “Ziyaretimizin temel amacı bu bölgede yaşayan halkımızın sorunlarını dinlemek, ellerini sıkmak, sahipsiz olmadıklarını hissettirmek ve terörden canı yanan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu anlatmak ve partimizin koalisyon sürecindeki tutum ve siyasetini yerinde anlatmak üzere bölgeye gittik.” ifadelerini kullandı.

Bu illerde öncelikle partilerinin il başkanlarını, muhtarlar derneğini, KESK, EMEK Platformu, Ticaret ve Sanayi Odası gibi meslek örgütlerini ziyaret ettiklerini kaydeden Emir, şöyle konuştu: “Özellikle koalisyona yaklaşımımızı partimizin koyduğu 14 ilkemizi ve Türkiye’nin temel sorunlarını nasıl algıladığımızı anlatma fırsatı buldu. Ziyaret ettiğimiz tüm illerde partimizin eşitlikçi, demokratik çözümden yana barışçıl ve eşit vatandaşlık anlayışını ön plana alan politikasını anlatma olanağı bulduk. Bu politikanın özellikle 7 Haziran’dan sonra güneydoğuda şiddetlenen terör eylemleri sonucunda çok daha büyük bir kabul gördüğünü gözlemledik. Çözüm süreci adı altında yürütülen çözümün aslında bir çözüm olmadığını Kürt vatandaşlarımızın barış umudunu rehin alan ve onun üzerinden seçim kazanmaya dönüm projeler olduğunu bu çözüm süreci adı altında yürütülen sürecin işlemin aslında sonuçsuz kalacağının belli olduğunu bütün Kürt vatandaşlarımızın güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın gördüğünü fark ettik.”

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise açıklamasında şunları kaydetti: “3 arkadaş bölgeye gittik. Bölgenin temel sorunu kan ve gözyaşı. İnsanların can güvenliği yok. İnsanlar saat 5’ten sonra evlerinden çıkamıyorlar. Terör o bölgeyi tamamen teslim almış durumda. 13 yıllık süreçte devlet tamamen orayı terör örgütlerine teslim etmiş. Bu süreçte terör örgütleri o bölgede güçlendiğini gördük. Vatandaşın bize söylediği şu; ‘bu ülkede artık işten aştan vazgeçtik bir an önce size çağrımız var bizim can güvenliğimizi sağlayın. Bizim ve çocuklarımızın can güvenliği yok.’ Bu konuda da CHP’ye büyük görev düştüğünü söylediler. CHP’nin barış konusunda çabasını çok önemsediklerini söylediler.”

Konuşmaların ardından milletvekilleri basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Dün Hatay’dan bir kaymakamın kameraların önünde şehit ailesine oğlunun şehit olduğunu bildirmesi medyada yer aldı o görüntüleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna karşılık Emir, şu cevabı verdi: “O görüntüler hepimizin vicdanını yaraladı. Sonrasında bunun gizlice gelmiş bir basın mensubu tarafından yapıldığı söylendi isede aslında özenli bakıldığında bunun bilinçli bir şekilde ve birkaç kamera tarafından çekildiği anlaşıldı. Vicdanları yaralayan bir iş olduğu ortada. Tabi giderek alıştırılmaya çalışıyorlar bizi şehitlere. Bunun normal bir şeymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar hatta bunları kendi politikaları açısından bir şov malzemesine adeta dönüştürmeye çalışıyorlar. İnsanlığımızın bittiği yer olsa gerek. Hepimizin vicdanlı, anlayışlı, özenli olması gereken günlerden geçiyoruz.”