CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, İç Güvenlik Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü Meclis'te dünyada eşine az rastlanır, ilkel demokrasilerde bile olmayacak tarzda bir yasama süreci yaşandığını söyledi. Havutça, "Meclis'te tam anlamıyla bir diktatörün talimatıyla bir mücadele sürdürülüyor. Cermen ırkının üstünlüğünü savunan Hitler bile Nazi Almanya'sında bu kadar yapmadı. Evet doğrudur, dünyanın en büyük katliamlarını gerçekleştirdi ama şu anda Türkiye'yi yöneten Tayyip Erdoğan, 'yüzde 50, yüzde 50' diyerek bu ulusu ayırmaya çalışıyor." dedi.

Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, yeniden milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Toplantıya İl Başkanı Mete Erol, Bandırma eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, yöneticiler ve diğer partililer katıldı. Burada konuşan Milletvekili Havutça, İç Güvenlik Kanun Tasarısı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete sert eleştirilerde bulundu. Dün akşam saatlerinde Malatya'da, iki F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu dört pilotun şehit olmasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Havutça, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağının kaybedildiğini iddia etti. Bunları vatandaşlara zafer gibi gösteren bir siyasi iktidarın pençesi ve zalimliğiyle uğraştıklarını söyledi. Namık Havutça, "Sizler de televizyonlardan izliyorsunuz. Dünyada eşine az rastlanır, ilkel demokrasilerde bile olmayacak tarzda bir yasama süreci yaşıyoruz. Arkadaşlarımızın kaburgaları kırılıyor. Orada neredeyse bir düşmana saldırır gibi milletvekili arkadaşlarımıza saldırılıyor. Arkadaşlarımız merdivenlerden itiliyor, yumruk atılıyor. Türkiye'de çok önemli bir diktatör karşısında, demokrasi güçleri direnmeye çalışıyor. Bugün buruk bir şekilde aranızdayım. Meclis'te bu haramilere, bu diktatörlere karşı mücadele eden yürekli arkadaşlarımız var. 'Yüzde 50'yi evde zor tutuyorum.' diyen ve toplumumuzu mezhep üzerinden, dindar ve kindar üzerinden bölmeye çalışan bir zihniyet ve diktatörle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde 400 milletvekili istediğini hatırlatan CHP Milletvekili Havutça, şöyle devam etti: "Başkanlık istiyorum diyen bir diktatörle karşı karşıyayız. Hani hep söylüyoruz ya bu seçimler Türkiye'nin son seçimleridir, Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor ama bu sefer gerçekten öyle. Bu sefer açık açık malumun ilanını söylüyor Cumhurbaşkanı ya da Ak Saray'daki padişah. 23 Nisan başbakanı da, zaten tam anlamıyla bir piyon başbakanı olarak, başbakanlık sıfatı ve yetkileri kullanmıyor, kaçak saraydaki diktatör ne diyorsa aynen onu uyguluyor."