CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Özgecan Aslan cinayetinin ardından gündeme gelen idam ve hadım etme şeklindeki cezalandırmalarını çağdışı bulduğunu kaydetti. Aygün, “İdam ve hadım etmek doğru değil. Çünkü, bu çağımıza yakışmaz. Siyasi suçlara doğru genişletilir.” diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine kendisinin idam cezasına karşı olduğunu kaydetti. Özgecan Aslan cinayetinin sorulması üzerine Aygün, “Ben idam etmeyi ve hadım etmeyi doğru bulmuyorum. Bunu isteyenler cezayı genişletme eğiliminde olan çevreler. Mesela AKP çevrelerinde yoğun şekilde ‘idam ve hadım etmeyi tekrar getirelim’ önerisi var. Hadım, yüzyıllar öncesine uzanan bir ceza biçimi. Ben idam etmenin de çağımıza ve ülkemize yakışmadığını düşünüyorum. Özgecan’ın katilleri sadece onu öldüren üç kişi değil, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü her gün kadınlara nefreti yayan, ‘kadın mı kız mı bilmiyorum’ diyen kendisidir.” diye konuştu.

Özgecan’ın ailesinin insanlık temelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızlarını evlerine kabul ettiklerini savunan Hüseyin Aygün, “İdam ve hadım etmek doğru değil. Çünkü, bu çağımıza yakışmaz. Siyasi suçlara doğru genişletilir. Çok sıkıntılar yaratır. Bunu, çağımızın insan hakları anlayışı açısından da doğru bulmam.” dedi.