CHP Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na örtülü ödeneğin kim tarafından harcandığını sordu. Kart, “Recep Tayyip Erdoğan tarafından kişisel ve siyasi çıkarlar doğrultusunda görevlendirilen, hakkında ciddi şaibeler ve mahkumiyet kararı bulunan Maksut Serim’i, neden ve hangi gerekçeyle Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başında tutmaya devam ediyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Davutoğlu’nun cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde örtülü ödeneğin kimin tarafından harcandığını sordu. Kart, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Örtülü Ödeneğin başına getirilen ve aralıksız olarak görev yapan Maksut Serim ile ilgili iddialar, suç ilişkileri, mahkumiyetler ve harcamalardaki anormal artışlar dile getirilerek; güvene dayalı bir görev olması; Devletin istihbaratını, iletişimini, güvenliğini doğrudan ilgilendiren ve bunun sonucunda da Başbakan’ın siyasi-kişisel-ahlaki sorumluluğunu doğurması kaçınılmaz olan ve nihayet görev yapan Başbakan’ın şahsından sâdır olan bir görevlendirme olması sebebiyle; 62. Hükümetin Başbakanı olarak , Maksut Serim’in hangi gerekçeyle Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başında tutulmaya devam edildiği ayrıntılı olarak sorulmuş ise de; önerge, süresi içinde cevaplandırılmadığından, 2 Şubat 2015 tarihli Gelen Kağıtlarda yayımlanmıştır.

Esasen; Hükümetin yönetiminde Cumhurbaşkanının doğrudan müdahil olduğu yönünde genel bir algı ve olgu bilinmekte ise de; salt, yukarıda anlatımı yapılan tablo bile, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine, Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan tarafından yönetildiğinin kabulü ve itirafı sonucunu yaratmış olmakla;

Sizin şahsınızdan sadır olan yeni bir görevlendirmeyi tesis etmekle sorumlu olduğunuz halde; R.T. Erdoğan tarafından kişisel ve siyasi çıkarlar doğrultusunda görevlendirilen, hakkında ciddi şaibeler ve mahkumiyet kararı bulunan Maksut Serim’i, neden ve hangi gerekçeyle Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başında tutmaya devam ediyorsunuz?

Salt bu durum bile, 62. Hükümetin, Siz’in yerinize, 12. Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan yönetildiği anlamına gelmez mi?”