CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç iktidar partisinin oy oranının 40’ın altına indiğine işaret ederek, "AKP adeta güneşe bırakılmış kar gibi." benzetmesini yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara’nın iki seçim bölgesinde tüm adaylarının katılımı ile seçim kampanyasına başladı. Haluk Koç ikinci bölgede, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de birinci bölgede örgütün ve adayların katılımı ile dış ilçe gezilerine çıktı. Nallıhan, Çayırhan, Beypazarı, Ayaş ve Güdül’e giden Koç, 50 gün boyunca kavga üzerine değil, tüm toplumsal kesimlere yönelik projeleri odak alan bir kampanya yürüteceklerini vurguladı.

‘YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ’

Haluk Koç ilçe konuşmalarında, AK Parti iktidarını güneşe bırakılmış kara benzetti. "Bütçemiz kısıtlı. 15 saniyelik bir film yayınladık. Kıyamet koptu." diyen Haluk Koç, "Neden alkışlıyorsunuz, CHP’nin filminde kedi var’ dediler. Baktık, bizim reklamımızı kendileri parasız şekilde yapıyor. Biz neyi alkışladığımızı, bunun bir protesto olduğunu açıkladık, izah ettik. Tüm anketler AKP’nin hızla eridiğini tespit ediyor. AKP adeta güneşe bırakılmış kar gibi. Artık baskı ile tehdit ile bunu durduramayacakları da ortada. 40’ın altına indiler, birkaç puan sonra iktidar oranını da kaybedecekler. Yani sözün özü: ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz’." dedi.