CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Bunlar 13 yıl önce yola, ‘bir lokma, bir hırka’ diyerek çıktılar. Samimi vatandaşlarımız da buna inandı. Yıllar içinde lokmalar altın tabaklarda, bardaklarda gelmeye başladı. Evleri saraylara dönüştü.” dedi.

Seçime günler kala Ankara Nallıhan ve Karaşar’ı ziyaret eden Haluk Koç, yaptığı açıklamada "Artık lokmalar altın tabakta geliyor.” diyerek AK Parti iktidarını eleştirdi. Koç, şunları kaydetti: “Bunlar 13 yıl önce yola, ‘bir lokma, bir hırka’ diyerek çıktılar. Samimi vatandaşlarımız da buna inandı. Yıllar içinde lokmalar altın tabaklarda, bardaklarda gelmeye başladı. Evleri saraylara dönüştü. İsraf, israf, israf. Bozuk saat gibi arada doğruları söyleyen bir Başbakan Yardımcısı çıktı itiraf etti: Dedi ki, ‘eğer bunca israf olmasaydı, belki vergi toplamamıza bile gerek kalmazdı’. Anayasa Profesörü Komisyon Başkanı da israf sorulunca, ‘anam, anam, anam’ dedi. Yani itirafların bini bir para.”

SEN YOKKEN DE BU MİLLET MÜSLÜMANDI

Bugün birilerinin salavatın yanına mevcut cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını iliştirdiğini belirten CHP’li Koç, “Millet de sanacak ki, bunlar gelince Müslüman oldu. Sen daha ananın karnında yokken bu millet Müslüman'dı ve Müslüman gibi, Müslüman ahlakı ile yaşıyordu. Sen gelmeden kimse haram ile imanı, yalan ile inancı yan yana getirmiyordu. Çünkü bunlar yan yana gelmez. Çünkü haramla iman, yalanla iman bir arada olmaz.” şeklinde konuştu.

SARAYA SIĞMAYANLAR KIYAMET KOPARIYOR

“Biz çalışana, işsize, emekliye, esnafa, yoksul ailelere bir şeyler vaat ettikçe adeta kıyamet koptu.” diye devam eden Koç, şöyle konuştu: “Yerlerinde duramıyorlar. Kimler mi? Şu saraya sığamayanlar. Nüfusun yüzde biri gelirin yüzde 54’ünü alıyor. Kim var bunun içinde: Haramzadeler, yandaşlar, medya havuzu kuranlar, oğullar, yeğenler, hak yiyenler. Peki bu tablodan huzur, mutluluk çıkar mı? Geriye kalan somun milyonlara insanca bir yaşam için yeter mi? Bakın biz ülke gelirinin yüzde 3’ü ile tüm dediklerimizi yapabileceğimizi açıklıyoruz. Bunu yapmamak için hiçbir sebep yok. İhtiyaç olan tek şey var o da siyasi irade ve siyasi tercih."

KORKMAYIN, SİNMEYİN, YILMAYIN

Koç vatandaşlara seslenerek, şunları kaydetti: “Bu muktedirlere, bu haramzadelere mutlaka bir sandık dersi vermek gerekiyor. Artık şafak bir başka söksün. Demokrasiden, emekliden, esnaftan kısacası insanca yaşamaktan yana bir tercih yaparsanız, yaşanacak bir ülkenin de temelini atmış olursunuz. Hayır, demokrasi bana yetmiyor. Ben illa Başkan olacağım. Diktatör mü olmak istiyorsun; bilesin ki, seni sandıkta alt edecek bu millet. Tabi insanları korkutuyorlar. Benli yaylasında bir vatandaş yanıma gelerek, ‘sizin yanınızda görülürsem, sırtıma çızık atarlar’ dedi. Böyle demokrasi olur mu? Nallıhan’dan sesleniyorum, asla korkmayın, asla yılmayın, asla sinmeyin. Mücadelenizi ve bayrağınızı hep yükseltin. Unutmayın biz böyle bir gelenekten geliyoruz.”