Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda polisin mahkeme kararına rağmen salıverilmemesine tepki gösterdi. Koç, "Yeni kanunla çıkarttıkları Asliye Ceza Mahkemesi toplandı. Mahkeme, mahkemenin kararını tanımıyor. Nöbetçi savcı adliyeden kaçıyor ve tutukluluk devam ediyor. Hukukun bittiği bir dönemdeyiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara Altındağ ilçesinde esnaf ziyareti öncesinde CHP Altındağ İlçe Teşkilatı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler için verdiği tahliye kararının ardından yaşanan hukuksuzlukları değerlendirerek, "Polisler dünyanın her yerinde ne yapar? Hırsızları kovalar. Türkiye’de olay tersine döndü geçen seneden beri. Bu sefer hırsızlar polisleri kovalamaya başladı. Dün Asliye Ceza Mahkemesi tutuklu bulunan gazeteciler ve polisler için tahliye kararı verdi. İddianame yok ortada. Hemen apar topar iktidarın sopası halinde kullanılmaya alışılmış. Yeni kanunla çıkarttıkları Asliye Ceza Mahkemesi toplandı. Mahkeme, mahkemenin kararını tanımıyor. Nöbetçi savcı adliyeden kaçıyor ve tutukluluk devam ediyor. Hukukun bittiği bir dönemdeyiz." ifadelerini kullandı.

'YARIN DA BU ZULMÜ YAPANLARA HUKUK GEREKLİ OLACAK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, şöyle devam etti: "Geçen dönemlerde de yüzlerce vatansever, gazeteci, asker, öğretim üyesi saçma sapan iddialarla sahte belgelerle sahte tanıklarla zindanlara atıldı. Ondan sonra ‘biz çok safmışız, kandırıldık’. Saf adamdan başbakan olur mu? Saf adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Madem seni herkes kandırıyor. İçeridekiler bu kadar kandırdıysa kim bilir Putin seni nasıl kandırıyor? Kim bilir Merkel seni nasıl kandırıyor? Kim bilir Holand seni nasıl kandırıyor? Aslında saf değilsiniz siz. Siz cin gibisiniz. Siz şeytana pabucu ters giydirirsiniz. Bu millet de yeni yeni yanıyor sizi. Dün hukuk, bağımsız yargı nasıl hava gibi, su gibi gerekliyse bugün de aynı şekilde mağduriyet çekenlere gerekli. Yarın da bugün bu zulmü yapanlara hukuk gerekli olacak."