CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını düzenleyen savcılar hakkında meslekten ihraç kararı vermesine tepki gösterdi. Koç, "Hukuk katliamı devam ediyor. Yani hukuku iktidar bir sopa olarak, kendine muhalif olan kesimlerin üzerinde saldırı amaçlı kullandığı sürece ülkede demokrasi tüm temel taşlarını kaybeder." dedi.

Haluk Koç, İvedik Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı buluşma sonrası çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP'li Koç, HSYK’nın 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını düzenleyen hakim ve savcıları meslekten ihraç etmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Eğer bir yargıç verdiği karardan dolayı tutuklanır ya da meslekten ihraç edilirse, eğer bir savcı hazırladığı iddianameden dolayı tutuklanır ya da meslekten ihraç edilirse o ülkede hukuk mutlaka talimatla yönetilen, bağımsızlığını yitirmiş, yargıç teminatı ortadan kalkmış, adil yargılanma hakkının kaybolduğu bir sisteme dönüşür. Hukuk katliamı devam ediyor. Yani hukuku iktidar bir sopa olarak, kendine muhalif olan kesimlerin üzerinde saldırı amaçlı kullandığı sürece ülkede demokrasi tüm temel taşlarını kaybeder. Hiç kimse şunu unutmasın. Bugün hukuka tecavüz edenler, hukukun bağımsızlığını rafa kaldıranlar yarın kendileri bağımsız hukuk, adil yargılanma talepleriyle bağıracaklardır."

'YAZIKTIR, GÜNAHTIR, AYIPTIR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MHP milletvekili adayı Meral Akşener ile ilgili ortaya atılan ‘kaset’ iddialarına ilişkin daha önce yaşanmış denenmiş süreçler olduğunu söyledi. Koç, şunları söyledi: "Utanç verici. Bir hanımefendi siyasetçinin iffeti üzerinden seçime 3 hafta kala bazı siyaseti pazarlama gayretleri. Utanç verici gelişmeler. Üzerinde bile durmak istemiyorum. Sayın Akşener tanıdığım en cesur, en yürekli, en mert siyasetçilerden bir tanesi. Türkiye artık bunlara kulak asmayacak kadar bu işleri deneyim sahibi olarak yaşamış bir ülke. Sadece bu yola tevessül edenlerin ne kadar sıkıntıda oldukları anlaşılıyor. Seçime 3 hafta kala artık bazı noktalarda iyice sıkıştıkları belli ki, hiç kimsenin kabul etmeyeceği edemeyeceği silahları dahi kullanır hale geldiler. Yazıktır, günahtır, ayıptır, ne diyeyim."

'PROJE HAZIR GİBİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘seçime 1 hafta kala bir sürprizimiz olacak’ şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Koç, "Bekleyin, ekonomist arkadaşlarımız geniş bir bilimsel heyetle çalışıyor. Proje hazır gibi. Bunu Sayın Genel Başkanımız açıklayacak. Bulunduğumuz yer Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi. Değerli başkan ve buradaki sanayiciler Türkiye’nin geleceğine dönük bir vizyon beklentileri var. Gerek üretim gerek istihdam boyutunda çok ciddi bir şekilde Türkiye’yi bir ufuk ülke, bir kaynak ülke haline getirecek çok ciddi bir proje." ifadelerini kullandı.