CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, kamuda şeffaflık paketiyle ilgili, “İyi hoş da şu dört bakan ne olacak. Şeffaflıktan bahsede bak, şu dört bakan ne olacak? Şu kol saati ne olacak? Şu rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık iddiaları ne olacak? Hangi şeffaflık bu? Her şeyin üstünü örtüyorsun. Her şeyin üstünü kapatıyorsun. Hani, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Saatlerce anlatıyor. Siyaset biraz da samimiyet gerektirir. Bu kadroda bunun da noksanlığı ciddi bir şekilde ortada yer alıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, Haluk Koç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkın haber alma hakkının devletleştirilip iktidara bağlandığını belirten Koç; ‘’ İktidarın özel medyası oluşturulmuş algı operasyonları ile her türlü hukuksuzluk, yolsuzluk, kayırma haklı gösterilmeye çalışılıyor. Burada zaman zaman maalesef en kutsallarımız inançlarımız dahi bir sömürü halinde hunharca adice kullanılır hale geldi. Üniversiteler sindirilmiş susturulmuş baktığınız zaman ülkenin hiçbir sorunu hakkında hiçbir fikirleri yok. Konya'da 15 yaşında bir çocuğun gündemi değerlendirebildiği bir ülkede artık el etek öpen rektörler dekanlar görüyor bu millet.’’

DEVLET TÖRENLERİNİN SİRKE DÖNDÜ

Resmi devlet törenlerinin tam bir gösteri sirklerine dönüştürüldüğünü ifade eden Koç, ‘’Bu tablonun sağlıklı bir demokraside sürdürülebilir bir yanı kalmamıştır.’’ dedi. Koç, ‘’Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi Türkiye bugün iyi yönetilemiyor. Ondan sonra istersen kaçak sarayında sirk kur istersen Paris sokaklarında ön sıraya gelmek için etrafı yararak yürüyüşe kalk, yani dostlar alışverişte görsün misali… Yapmacık tebessümlerle kortejin önünde poz vermeye çalış, bu belalarda temel sorumluluk sizin. Siyasi vebali sizin üzerinizde. Dünya lideri, Ortadoğu fatihi falan bırak, sirkte cambaz bile olamazsınız siz.’’ ifadelerini kullandı.

"ARTIK KAÇACAK YERLERİ DE YOK, İNSAN YÜZÜNE BAKACAK HALLERİ DE YOK"

Dün Anayasa Hukukçuları Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın Yargıtay Kanunu'ndaki değişiklikleri eleştirmesi üzerine salondan ayrılmasına da değinen Koç, Adalet Bakanı’nın salondan ayrılmasını ‘ kaçma’ olarak değerlendirdi. Koç, ‘’ Adli yıl açılış töreninden diğerleri de kaçmıştı. TÜSİAD toplantılarından kaçtılar dünde Adalet Bakanı Yargıtay Başkanı’ nın sözlerinden kaçtı. Ne söyledi Yargıtay Başkanı; ‘Bağımsız Yargıyı’ söyledi. ‘İktidarın yargıya müdahale ettiğini’ söyledi. Bunların insanların yüzüne bakacak halleri artık kalmadı. Ortaya çıkacak yüzleri de kalmadı görüyorsunuz. Ya kaçıyorlar ya da gidecekleri yerleri yasak bölgeye çeviriyorlar. Onlardan olan o bölgeye girebiliyor. Onlardan olmayanlar ya gözaltına alınıyor önceden ya gaz yiyor, ya coplanıyor böylece muktedirlerden uzaklaştırılmış oluyor. Şunu artık net görüyorlar artık kaçacak yerleri de yok. İnsan yüzüne bakacak halleri de yok. O yüzden artık gazetelere paralı ilanlar verdirerek karşıtlarını hedef gösteriyorlar, itibarsızlaştırıyorlar ve saldırtıyorlar.’’ diye konuştu.