CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iddia edilen ‘paralel yapı’nın ispatı ve araştırılması hususunda verilen önergenin iktidar tarafından reddedilmesini samimiyetsizlik olarak değerlendirdi. “(İktidara) Meclis’te ‘varsa böyle yapı, araştıralım’ diyerek yardımcı olmak istedik. Daha ne yapalım?” diyen Gök, “Bu samimiyetsiz durumun herkesin bilmesi ve görmesi gerekir.” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. ‘Paralel yapı’ iddialarına karşın belge denilerek gazetelerde çıkan bir takım haberlerin gösterilmesinin sorulması üzerine Gök, iktidar partisinin kendilerine dönük bazı iddiaların gazetelerde yer alan haberleri ‘gazete kupürleri’ diye geçiştirdiklerini ifade etti. Gök, “İddia edilen yapıyla ilgili, bütün devlet imkânları ellerinde. Yani biz de Meclis’te ‘varsa böyle yapı, araştıralım’ diyerek yardımcı olmak istedik. Daha ne yapalım? Muhalefet partilerinin getirdiği (‘paralel yapı’ araştırılsın) öneriyi biz de destekledik ama iktidar reddetti. Biz ne yapalım? Ben muhalefet olarak devlet değilim ki elimdeki bilgi ve belgeyi daha fazla kamuoyu ile paylaşayım. İktidar partisinin elini tutan mı var? O önergeyi desteklesek, bir komisyon kursak Meclis’imiz de bu işe el atsa yararlı olmaz mı? Bunların hepsi kaçamak güreşiyor. AKP ve onunla bağlantılı cumhurbaşkanı işine geldiği noktalarda bir mağduriyet edebiyatı yapma alışkanlarını sürdürüyorlar.” diye konuştu.

“İNSANDA BİR UTANMA DUYGUSU OLUR”

Muhalefetin ‘bonzai’ ile etkin mücadele konusunun araştırılması için verdiği grup önergesinin AK Partili vekiller tarafından reddedildiğini hatırlatan Levent Gök, önceki gün ‘paralel yapı’nın araştırılması için verilen önergenin de iktidar tarafından reddedildiğini vurguladı. Gök, “Bütün muhalefet partileri bu önergeyi desteklemiş AKP’li üyeler reddetmiştir. Şimdi insanda biraz samimiyet, utanma duygusu olur. Böyle ar damarının çatladığı bir ortamda bir yandan herkesi bir başka yapıyla irtibatlı diye ilan edeceksiniz ‘pekiyi, bu konu araştırılsın’ diye bir araştırma önergesi verilecek ve muhalefet parti sözcülerin hepsi bunu destekleyecek ama ‘paralel yapı’nın araştırılması ve alınacak tedbirlerin ne olacağı konusunda verilen bir grup önerisini AKP’liler reddetmişlerdir. Bu samimiyetsiz durumun herkesin bilmesi ve görmesi gerekir.” dedi.

CHP’Lİ GÖK’DEN ERDOĞAN’A: SEN KİMSİN?

Meclis’de görüşülmeye başlanan ‘İç Güvenlik Paketi’ hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bu yasa çıkacak' söylemini hatırlatan Levent Gök, “Sayın Cumhurbaşkanı, ne zamandan beri Millet Meclisi üzerinde bir ipotek koyma alışkanlığını edindin. AKP’li milletvekillerine talimat veriyor, ‘bu yasa çıkacak’ diyor. Sen kimsin? Senin görevin midir? Senin görevin belki çıkacak olan bu yasayı önüne geldiği zaman belki veto gerekçelerin olacaktır. Belki onaylayacaksın. Oradaki takdir senindir. Ama görüşülmeye başlanmamış bir yasa karşısında cumhurbaşkanı ihsas-ı reyde bulunuyor. Böyle dehşet bir manzara olabilir mi?” diye konuştu.

Gök, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i de göreve çağırdı.

SÜMEYYE İDDİALARI İÇİN GÖK: CUMHURBAŞKANISIN, BUNLAR KİM ORTAYA ÇIKAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye’ye yönelik suikast iddiaların sorulması üzerine Levent Gök, çıkan haberleri ‘deli saçması, ciddiye bile almıyoruz’ diyerek “Cumhurbaşkanısın, ‘güçlüyüm’ diyorsun. İktidar da senin partin. Her türlü yetki elinde. Çıkar ortaya kimdir bunları yapanlar. Bunları çıkartmak senin görevin. Biz bu konuda bir başsavcılığın soruşturma açmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kimse bunun içindekiler çıksın, Umut Oran gibi tertemiz, bir karıncayı bile incitmeyecek bir arkadaşımıza böyle yakışıksız iftiralarla hakaret edenlere karşı arkadaşımız hukuk mücadelesi başlattı. İktidar partisi bu konuda havuz medyasına servis yapıp şikayet ettireceğine kendisi elindeki olanaklarla çıkartmazsa bilin ki bu, bir karalama kampanyasının ürünüdür.” dedi.

“CHP OLARAK BİZİM YAPACAĞIMIZ BASININ ÜZERİNDEKİ VESAYETİ KALDIRMAKTAN İBARETTİR”

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilerek düzeltmeler yapılması yönündeki görüşü önemsediklerini ifade eden Levent Gök, bu tavsiyenin AK Partililerce ‘bir dost tavsiyesi’ olarak dikkate alınması gerektiğini söyledi. Yasa tasarısının geri çekilmesi gerektiğini yineleyen Gök, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in iktidara geldiklerinde bir takım medyaya el koyacakları ifadelerinin hatırlatılması üzerine “Basın üzerinde şuanda çok ciddi bir vesayet vardır. Medyamız, iktidarın tehdidi altındadır. CHP olarak bizim yapacağımız ve Sayın Tekin’in ifade ettiği bu vesayeti, baskıyı kaldırmaktan ibarettir.” diye konuştu.