Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Aleviler, gördükleri her zulme, baskıya karşın çocuklarına asla kin ve nefreti öğretmediler. Aleviler her zaman ilim ve irfanı öne almışlardır. Tarih boyunca hep zulüm görseler de zalimlere asla biat etmemişlerdir” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, cemevlerinin statüsüne ilişkin CHP’li milletvekilleri ile birlikte yaptığı açıklamada, her gün birlik ve beraberlik nutukları atanların Aleviler hakkında ne kadar samimiyetsiz olduklarının ortaya çıktığını belirterek, “Aleviler zalime biat etmedikleri için mi AKP rahatsızdır? Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği savundukları için mi rahatsızlar? Barış ve sevgi dedikleri için mi rahatsızlar? İnsanı kutsal gördükleri için mi rahatsızlar? Bizler AKP’nin neden rahatsız olduğunu çok iyi biliyoruz. Halkımız da bilmek istiyor” ifadelerini kullandı.
Muharrem ayında olduklarını da hatırlatan Mehmet Tüm, “Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Aleviler, gördükleri her zulme, baskıya karşın çocuklarına asla kin ve nefreti öğretmediler. Aleviler her zaman ilim ve irfanı öne almışlardır. Tarih boyunca hep zulüm görseler de zalimlere asla biat etmemişlerdir. Biat anlayışının ülkeye nelere mal olduğunu ne yazık ki hep birlikte yaşayarak görüyoruz” diye konuştu.
AK Parti iktidarları döneminde 7 Alevi Çalıştayı yapıldığını belirten Tüm, AK Parti’nin Aleviler’in varlığını kabullenmediğini öne sürdü.