CHP Milletvekili Hasan Ören, Manisa’daki uzun süreli elektrik kesintileri sebebiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, yazılı olarak cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi.

Manisa genelinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin halkı canından bezdirdiğini belirten Ören, çözüm bulunmaması ve hiçbir bilgi verilmemesinin vatandaşın sabrını taşırdığını, güvenlik güçleriyle halkın karşı karşıya geldiğini belirtti. 31 Ocak-1 Şubat 2015 arasında üç gün süren elektrik kesintilerinin ardından 10 Şubat tarihinden itibaren Turgutlu’nun köylerine beş gün elektrik verilmediğini dile getiren Ören Kabaçınar, Yunusdere, Ören ve İzmir Ödemiş’e bağlı komşu köy olan Kızılkeçeli’nin beş gün boyunca elektriksiz kaldığını söyledi. Köylerin su ihtiyacı sondajlardaki motorlar tarafından sağlandığı için aynı zamanda susuz da kaldıklarını ifade etti. Buzdolaplarındaki gıdaların bozularak çöpe gittiğini, susuzluk sebebiyle salgın hastalık riski ortaya çıktığını aktaran Milletvekili Ören, “Manisa’nın birçok yerinde yaşanan arızalar nedeniyle vatandaşların mağdur edilmesinin temel nedeni, elektrik dağıtım şirketinin özelleştirilmesi olarak gösterilmektedir. Manisa’daki 600 bin aboneye kesintisiz elektrik verilmesi için şirketin gerekli sayıda personel istihdam etmesi ve altyapı yatırımını yapması gerekmektedir. Her ne kadar özelleştirilerek satılsa da elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğu bakanlığınızdadır. Elektrik kesintileri yüzünden mağdur olan vatandaşlar özelleştirilen kurumların sadece kâr amaçlı çalıştığı ve kamu hizmeti verdiklerini unuttukları iddia etmektedirler.” dedi.

CHP Milletvekili Ören’in soru önergesi şu şekilde: “Turgutlu’da beş gün devam eden elektrik kesintilerinin giderilmesi için Bakanlık olarak ne yaptınız? Manisa’da elektrik kesintilerinin bu kadar uzun sürmesinin nedeni nedir? Gerekli tedbirler neden alınmamıştır? Mahalle ve köylerimizde yaşanan ve günlerce süren elektrik elektrik arızalarını zamanında gidermeyerek kamu hizmeti görevini yapmayan Gediz Elektrik A.Ş.’ye Bakanlığınızca göz yumulduğu iddiaları doğru mudur? Kamu hizmeti veren ve görevini yapmayan elektrik dağıtım şirketlerine idari veya cezai bir yaptırım uygulayacak mısınız veya sözleşmelerini iptal edecek misiniz? Manisa genelinde yaşanan ve giderilemeyen elektrik arızalarının sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma açacak mısınız?”