CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2014 Ocak ayında Adana'da MİT TIR'larını durduran beş savcının görev yerlerinin dün değiştiğini belirterek, "Orada bomba imha köpeği, TIR'ların önünde 4 saat havlamış. Bombaya duyarlı, battaniyeye değil. Bomba imha köpeğinin adı Vahim. Onun tutanağı var." dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen seçime hazırlık toplantısında konuşan Milletvekili Özel, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin her zaman terörün mağduru olduğunu belirterek, teröristlerle mücadele için herkesi samimiyete davet etmiş bir ülke olduğunu bildirdi. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörün kınanması gerektiğine işaret ederek, "Ancak bu gelenek 12 yıldır bozuldu. Dün görev yerleri değiştirilen beş savcı, geçen sene 1 ve 19 Ocak tarihlerinde içinde battaniye olduğu ileri sürülen TIR'ları durdurdukları için görevlerinden uzaklaştırıldılar. O gün hükümet, 'Battaniye var içinde. Bizim talimatımızla insani yardım gidiyor. MİT'in kontrolünde. Kim ne karışır? Bunları durdurmak ve aramaya çalışmak vatan hainliğidir.' diyordu. Ortaya çıkan belgelere yayın yasağı koydular ama biz çıkıp Meclis'te bunu açıkladık. Belgelerin içeri ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Özel olarak şu çıktı ortaya, arayan savcının ifadesini aldılar, savcı, 'Roketatar vardı, bomba vardı.' diyor." şeklinde konuştu,

Söz konusu tutanakta vahim iddialar olduğunu söyleyen Özel, "Üç jandarma imzalamış; subayı, astsubayı ve uzman çavuşu. 'Vahim' adlı bomba imha köpeği, bu TIR'ların önünde vahim vahim diye havlamış orada. O savcılardan birisi parmaklarını kırmış, 30 gün iş göremez raporu almış. Geldiğimiz noktada, 'Battaniye var içinde' diyenlere, neyin olduğu ortaya çıktı ama o belgelerin içindeki en önemlisi, o silahlar El-Kaide ve IŞİD'e gidiyormuş. Geçtiğimiz gün bizim Başbakanımız, teröre tepki için Fransa'ya gitti. Kenardan kadraja girmek için uğraşıyordu. O terör olayını kim üstlendi? Yemen El Kaidesi. Sen kime silah yolluyordun? El Kaide'ye. Manisa'da böyle adamlara derler ki, 'Adamı yardan ittirir, anasına başsağlığına koşturur.' Maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın düştüğü durum budur. Kendisini esefle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. "AKP'nin haysiyeti ayakkabı kutularına girecek kadar küçüldü," diyen CHP Milletvekili Özgür Özel, dört bakanın Yüce Dîvan'a gönderilmemesine de tepki gösterdi.