Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el koyulmasına tepkiler devam ediyor. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsının dağları, okyanusları aştığını, yetim hakkına uzandığını kaydetti. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Bank Asya’ya yapılan işlemin, bankacılık kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

AKP’nin faşizan bir tavır sergilediğini belirten Milletvekili Özel, “AKP, faşizminin vardığı son noktadır. Bank Asya, bu zamana kadar Bankacılık Kanunu'nun gerekliliklerini yerine getiriyordu da bir senedir mi getirmiyor? Bunca zaman Bank Asya güçleniyordu, mevzuat topluyordu, kredi veriyordu, gitgide büyüyordu. Bu banka, futbol liglerine sponsor oluyordu. Birçok büyük organizasyonda adı anılıyordu. Onların sponsor olduğu organizasyonlara AKP milletvekilleri gidiyordu. Bir yıl içinde ne değişti de Bank Asya, Türkiye'nin en tehlikeli kurumu haline geldi? İnsanlar çocuklarının rızkını, yıllarca kazandıkları paraları bu bankaya yatırdı. Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsı dağları, okyanusları aşıyor. Hırsının yetim hakkına uzandığını görüyoruz. Zulümle abad olunmaz, eninde sonunda zulmeden belasını bulur.” diye konuştu.

Milletvekili Akçay ise Bank Asya'ya yapılan operasyonun Türkiye ekonomisine zarar vereceğini söyledi: “Bank Asya konusunun arkasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Kendisi birkaç ay evvel açık açık beyan etmişti. Bank Asya'yı batırmak için ellerinden geleni yaptılar. BBDK'da görevden almalar ve göreve getirilmeler gibi idari değişiklikler oldu. Bugün muratlarına erdiler. Bu, ekonomiye zarar verecektir. Bank Asya'ya operasyon, Bankacılık Kanunu'na aykırı bir işlemdir. Bu son derece açıktır. Bunu tamamen siyasi bir olay olarak değerlendiriyorum. Bu olayın önümüzdeki günlerde detayları ortaya çıkacaktır." dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de Bank Asya'ya operasyonun siyasi bir karar olduğunu ve bu kararın Türkiye ekonomisini derinden etkileyeceğini söyledi. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diktatör tavırlarının ülkeyi bir çıkmaza sürüklediğini kaydetti.