Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP iktidarında, aile sigortası ile hiçbir hanenin gelirinin açlığa mahkum edecek seviyede kalmayacağını belirterek, "Çocuklarımız yatağa aç girmeyecek." dedi.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, çalışmalarına hız veren CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, mahalle gezilerini sürdürüyor. Vatandaşların ekonomik olarak darboğaza girdiğini belirten Peri, "Türkiye’de yoksulluk sınırının altında yaşayan 17 milyon insan var. CHP iktidarında yoksulluğa son verecek projelerimiz var. En önemlilerinden birisi de aile sigortası. CHP iktidarında, minnet toplumuna son vereceğiz. Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altına düşmeyecek. Aile sigortası ile sosyal adalet sağlanacak, güvencesiz ve yoksul yurttaş kalmayacak. Aile sigortası ödemeleri doğrudan ailenin kadınının banka hesabına yapılacak. Sosyal yardımlar, vatandaşa bahşetmek, lütfetmek olarak değil, sosyal devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olarak yapılacak. Herkese eşit olarak verilecek." diye konuştu.

Aile sigortası uygulaması ile hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğinin sözüne veren Peri, kızların okullaştırma oranının da yükseltileceğini dile getirdi. Peri, "Ben daha önce de açıkladım. Milletvekili maaşımı kız çocuklarının okula gitmesi için harcayacağım. İktidar olmamız halinde ise yasal düzenlemelerle ve ailelere verilen destekleri artırarak başta kız çocukları olmak üzere okullaştırma oranını yükselteceğiz. Asgari, ücret, emeklilere çift maaş ikramiye, çiftçilere verilecek olan 1.5 liralık mazot, esnaf bakanlığı ve sıfır faizli kredilerin dışında aile sigortası ile de tüm evler maddi açıdan kalkındırılacak." ifadelerine yer verdi.

Gaziantep’in en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Peri, konuşmasını şöyle tamamladı: "CHP iktidarında, üreten bir ekonomi oluşturacağız. İnsanlarımız maddi açıdan kalkınırsa ekonomik büyüme zaten kaçınılmaz olur. Gelir dağılımdaki adaletsizlik giderilecek. Biz CHP olarak hazırız. İnsanlarımız artık yaşanacak bir Türkiye istiyoruz diyor. Biz yeter ki bir olalım, birlik olalım tüm sorunları çözeriz."