CHP İzmir İl Başkanlığı, genel seçim için parti teşkilatlarına teşekkür ziyaretleri düzenliyor. Ziyaretlere, İl Başkanı Bedri Serter ve İzmir milletvekili seçilen 12 isim de katılıyor.Balçova İlçe Teşkilatı ziyaretinde konuşan Türkiye’nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu, AK Parti ile ortak olmak için değil, hesap sormak için Ankara’ya gittiklerini söyledi.

CHP’nin ilçe teşkilat ziyaretleri Balçova ile sürdü. İl Başkanı Serter ile milletvekili seçilen Musa Çam, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve Ali Yiğit’in de katıldığı teşekkür ziyaretinde, koalisyon ihtimalleri değerlendirildi. İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın da katıldığı ziyarette konuşan Purçu, İzmir teşkilatının çok iyi çalıştığını söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 31 ili gezdiğini aktaran Purçu, "İktidar olmak istiyorsak çok çalışmalıyız. AKP ile ortak olmaya değil, hesap sormaya gidiyoruz. O Meclis'i onlara dar etmezsek, oradan buralara gelmeyelim. Dört eski bakan yargılanacak." dedi.

Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Çam, seçimde hem genel başkan hem örgütün büyük performans gösterdiğini ama seçmenin farklı tercihlerde bulunduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması durumunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na görevin verileceğini aktaran Çam, "276'yı bulmadan hükümet kurma şansımız yok. Cumhuriyeti, çok partili sistemi kuran parti olarak koalisyon kurmamız gerekiyorsa gereğini yaparız ama AKP'yle koalisyon içimize sinmiyor. Kişisel olarak doğru bulmuyorum ama büyük lokma yiyip büyük konuşmamak gerekir. Hayatın neyi dayatacağını hep birlikte göreceğiz ama AKP'siz, şaibeleri, yolsuzlukları ortaya çıkaran, yargılayan bir koalisyon kurabilirsek bu Türkiye'nin hayrınadır. Nasıl olacağını bilmediğim, CHP, MHP, HDP'nin içinde olacağı restorasyon hükümeti alternatifi var. Böyle bir hükümet, bir iki yıllık programını yapar. HSYK, Anayasa, Danıştay, Yargıtay, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu dahil olmak üzere değişikler yaparak iki yıl içinde seçime gidebilir." dedi.

CHP Milletvekili Bayır, seçim yarışının adaletsiz olduğunu iddia ederek, "Buna rağmen AKP yüzde 10 oy kaybetti. AKP bundan sonra dikiş tutmaz. İçinden cumhurbaşkanı çıkan siyasi parti çöküyor. Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlıklarının ardandan partileri çöktü. Şimdi Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, partisi çöküyor." dedi.

CHP'den milletvekili seçilen Yiğit, iş âleminin ve Avrupa'nın AK Parti ve CHP koalisyonundan bahsettiğini ancak CHP örgütünden bu formüle tepki olduğunu dile getirerek, “AKP’nin 13 yıllık iktidarında yaşananlar dikkate alındığında, bir koalisyon çok kolay olmaz. Eğer o dört eski bakan Yüce Divan'a gider, geceyarısı çıkan torba yasalar kaldırılır, bizim seçim bildirgemizdeki sözler tutulur ve uzun adam yerinde oturup ülkeye karışmazsa belki ortaklık olur. Tüm bunlara rağmen bile içimiz rahat değil. En doğrusu, bizim koalisyon dışında kalmamızdır. Dört yıl sonra seçimlerde hesap sorarız." dedi.