Adana’da TIR’ları durduran savcıları görevden alanların bir gün hukuk karşısında hesap vereceğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, "5 savcının görevden el çektirilmesi ahlaki değildir. İnsanları yargılayabilirsiniz ama insanları itibarsızlaştıramazsınız." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, 5 savcının görevden alınmasıyla MİT’in gizli işlerinin üstünün örtülemeyeceğini, savcıların görevden alınmasının hukukla alakası olmadığını vurguladı. MİT ile gizli kapaklı yapılan işlere birilerinin müdahale edeceğini dile getiren Şeker, "Bunlar sadece MİT ile bu işi yaparız zannettiler ama savcılar, gümrük memurları ve askeri yetkililer bunları durdurdular. TIR’ları durduran savcıların yerlerini değiştirerek, onlara görevden el çektirerek bunun üstünü kapatmak mümkün değil. Yarın bir gün işler değiştiğinde bu sorumlular hakkında yargılamalar yapılacaktır. Günü geldiğinde de hesabı sorulacaktır." sözlerini kaydetti.

Hırsızlık yapanlara görevlerinin iade edildiğini ancak görevlerini yapanlara el çektirdiğine değinen Şeker, "Savcıların görevden alınmasının hukukla alakası yok. 850 tane savcı ve hakimin yerinin değiştirilmesinin hukukla ne ilgisi var. Bu atamaların bu ayda bile yapılması hukuksuzluktur. Görevini yaptıkları için görevden uzaklaştırılan savcıların geri geleceğine inanıyorum. 5 savcının görevden el çektirilmesi ahlaki değildir. İnsanları yargılayabilirsiniz ama insanları itibarsızlaştıramazsınız. Eğer suçu varsa varsa yargı gereğini yapar. Hırsızlık yapanlara görevden el çektirmiyorsunuz, görevlerine iade ediyorsunuz ama diğer insanlara görevden el çektiriyorsunuz." açıklamalarına yer verdi.