CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar “Çağdaş toplumlar yaşlı nüfusun toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldığı, sağlık hizmeti ve bakım hizmeti ihtiyaçlarının karşılandığı toplumlardır.” dedi.

Şenatalar yazılı açıklamasında, "CHP yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanmış politika demetiyle, gelir düzeyini yükseltici, sağlık düzeyini koruyucu, kültürel ve siyasal katılım düzeyini yükseltici politikalar uygulayacaktır. Örneğin gelir düzeyine ilişkin politikalarda aile sigortası, yaşlılık desteği, emeklilere iki bayramda birer maaş ikramiye, çalışan emeklilerden sigorta kesintisi yapılmaması gibi yöntemlerden yararlanılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yaşlı nüfusun sayıca artması yanında yaşam süresinin ve sağlıklı yılların uzamasının da günümüz dünyasının önemli bir gerçeği olduğuna işaret eden CHP’li Şenatalar, şöyle dedi: "Nitekim TÜİK verilerine göre, 65 yaş üstü nüfusun işgücüne katılma oranı yüzde 11.5’tir (erkeklerde yüzde 19.3). Dolayısıyla bu nüfusun iş yaşamında yer alması dışında gönüllü sivil toplum çalışmalarına katılmaları, deneyimlerini gençlere aktarmaları, kendi aralarında paylaşmaları, hatta ilgi duydukları alanlarda kurslar görmeleri, atölye çalışmalarına katılmaları da özellikle yerel yönetimler eliyle sağlanacaktır. Yukarda sayılan yöntemlerden bazılarını halen başarıyla uygulayan CHP’li belediyeler de vardır."