Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, MİT TIR’larındaki silahların ülkeyi zor duruma düşürdüğünü söyledi. Serindağ, "AKP iktidarı, Türkiye’yi uluslararası alanda çok zor duruma düşürecek uygulamalara girdi. Komşumuzun rejimini zor yoluyla, silahlı kişileri desteklemek suretiyle, silah sağlamakla Türkiye zor duruma düşürüldü. Türkiye’yi içerde ve dışarda itibarsızlaştırdı." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, MİT TIR’larındaki yayın yasağına ve Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasına tepki gösterdi. "AK Parti’nin iddia ettiği gibi bu TIR’larda insani yardım malzemeleri olsaydı devlet sırrı olmazdı" diyen CHP’li Serindağ, "İnsani yardım niye sır olsun ki, açıkça yapılır. Bu, Türkiye’yi uluslararası alanda zor duruma düşürecek bir görüntü maalesef. Basın görevini yapıyor, maalesef Türkiye’de basın özgürlüğü ayaklar altında. Suçlamalarla basını da susturmak istiyorlar." diye konuştu.

AK Parti iktidarının Türkiye’yi uluslararası arenada çok zor duruma düşürecek uygulamalara girdiğini dile getiren Serindağ, "Komşumuzun rejimini zor yoluyla, silahlı kişileri desteklemek suretiyle, silah sağlamakla Türkiye zor duruma düşürüldü. Türkiye’yi içeride ve dışarıda itibarsızlaştırdı." ifadelerine yer verdi.

'TÜRKİYE’DE YARGI BAĞIMSIZLIĞI YOK, ADALET İŞLEMİYOR'

Türkiye’de yargı bağımsızlığının olmadığını ve adaletin işlemediğine dikkat çeken Serindağ, şunları kaydetti: "Deniz Feneri davası sanıkları berat etti, dosya kapatıldı. 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten kolluk güçleri ve savcıların bir bölümü tutuklandı, bir bölümü ise meslekten ihraç edildi. Şimdi ise MİT TIR’larından dolayı savcılar tutuklandı. Bu adaletin işlemediğinin göstergesidir. Bu çok üzücü bir durumdur. Bir ülkede adaletin bu halde olması, insanların yarınından emin olmalarını ortadan kaldırdı. Adalet bu şekilde olunca devleti idame ettirmek mümkün değil. İnsanlar herhangi bir haksızlık karşısında kime gidecekler? Adalet tamamen iktidara bağımlı bir görüntü veriyor. YSK görevini yapmıyor. Cumhurbaşkanı, Anayasa'yı askıya alıyor. Böyle bir ülkede bir şeyin normal cereyan etmesini beklemek çok büyük bir iyimserlik olur."