CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, avukatların 4 Mayıs 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olayların yatıştırılması haberini çarpıttığı gerekçesiyle Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Tanal, avukatların 4 Mayıs 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde, 1 Mayıs’ta gözaltına alınan şahısların ardından adliyeye girip basın açıklaması yapmak istemelerinin engellenmesi sonucu çıkan arbedeyi yatıştırmak için müdahale ettiğini belirterek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığım konuşma sonucunda adliye içindeki Çevik Kuvvet bariyerleri kaldırmış, avukatlar basın açıklamalarını yapmış ve uzlaşma sağlanmıştı." dedi.
Birçok medya organına olay bu şekilde yansırken, 5 Mayıs 2015 tarihli Sabah gazetesinde bu olayın 'CHP ve HDP’li Vekiller Adliyeyi Karıştırdı' başlığı ile haber yapıldığına işaret eden Tanal, dün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Sabah gazetesi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

'SABAH GAZETESİ KENDİSİNİ BİR PROVOKATÖR OLARAK GÖSTERMEK İSTİYOR'

CHP’li Tanal duyurunun gerekçesini "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Md. 17’ye aykırı olarak hakların kötüye kullanılması yasağının ihlali, Basın Kanunu 11’inci maddesi gereğince basın yoluyla suç işleme, Basın Meslek İlkeleri Md.4 ve Md. 6’ya ihlal, Türk Ceza Kanunu 267’inci maddesi gereğince İftira, 271’inci maddesi gereğince Suç Uydurma suçları" olarak belirtti.

Özellikle seçim öncesi iktidarı destekleyen medyanın basın ilkelerine aykırı bir şekilde haber yaptığını ve açıkça suç işlediğini belirten Mahmut Tanal, şahsının bu yolla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını, havuz medyasının bu saldırılarını da hükümetin kendisini bir tehdit olarak algılamasına bağladığını belirtti.

Tanal, basının özgür ve tarafsız olması gerektiğinin altını çizerek, diğer tüm basın organlarında dava konusu olayın objektif bir biçimde aktarıldığını ancak Sabah gazetesinin kendisini bir provokatör olarak göstermek için yaşanan olayları kasten çarpıttığını vurguladı.