Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak, Erdoğan’ın 5 yıl o koltukta oturamayacağını ileri sürdü. Tanrıkulu, “Erdoğan'ın ayarı yok, ayarsız. Anayasalar, yasalar ayarsız Cumhurbaşkanına göre yapılmaz. Cumhurbaşkanının o çok istediği otoriter yönetim Türkiye'de olmayacak. Kendisi başkan olmayacak. 5 yıl da cumhurbaşkanlığını sürdüremeyecek. Karşısında demokrasiye inanmış bir iktidar olacak.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Gaziantep’te yapacağı miting öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, 'Yargı alanı ne kadar başarılı olabilirse demokrasimiz, ekonomimiz o kadar güçlenecek. Eğer bu zayıf tablo devam ederse de hem demokraside hem ekonomide görmüş olduğumuz bu tabloyu mumla arar duruma geliriz. Su kadar, ekmek kadar hukukta bu topluma gerekli.' sözleri ile başlayan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, bu sözlerle Babacan ülkede hukukun, demokrasinin olmadığını açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık gitmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, “Demokrasiyi sıfırladıkları için, adaleti sıfırladıkları için, kalkınmayı sıfırladıkları için gitmesi gerekir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başındaki adalet Ali Babacan’ın deyimi ile sıfırlanmış durumda. Kalkınmayı da Bilal sıfırladı. AKP’nin A’sı da gitti, K’sı da gitti, sadece parti olarak var.” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na güvenmediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim çalışması yaptığını dile getiren Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Eş Başbakan Erdoğan bugün Van’da şuan orada OHAL ilan edilmiş durumda. Davutoğlu’nun performansı ortada. Davutoğlu'nun performansı neredeyse sıfır, o yüzden Erdoğan devreye girdi. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı bizzat kendisi tarafsız olmayacağını ilan etti. Erdoğan'ın ayarı yok, ayarsız. Anayasalar, yasalar ayarsız Cumhurbaşkanına göre yapılmaz. Cumhurbaşkanın o çok istediği otoriter yönetim Türkiye'de olmayacak. Kendisi başkan olmayacak. 5 yıl da cumhurbaşkanlığını sürdüremeyecek. Karşısında demokrasiye inanmış bir iktidar olacak. Özlediği başkanlık olmayacak. Kendi iradesi ile çekilecek.”

'DİYARBAKIR VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN GÖREVDEN ALINMASI GEREKİR'

İktidarın 7 Haziran'a kadar her türlü çirkinliği, çirkefliği yapacağını iddia eden Tanrıkulu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evinin aranmasına sert tepki gösterdi. Bu durumun iki polisin yaptığı hata ile açıklanamayacağını vurgulayan Tanrıkulu, “Ağrı'da olduğu gibi her türlü çirkefliği yapacaklar. Amaçları bir kaos oluşturmak. Kendi iktidarlıklarının devamı için her şeyi yapabilirler. Meclis gündemine Başbakan Davutoğlu'nın yanıtlaması istemiyle Selahattin Demirtaş ve Meral Akşener ile ilgili soru önergesi verdim. Diyarbakır Valisi'nin, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün görevde olmaması lazım.” açıklamalarına yer verdi.