CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Cumhurbaşkanı kendi düşüncesi doğrultusunda seçim hükümetiyle seçime gidecekse, CHP seçime hazır. Hepiniz görüyor ve izliyorsunuz; Ana muhalefet partisine hükümeti kurma görevi verilmiyor, anayasayı çiğniyor. Hükümetin kurulmasını Cumhurbaşkanı engelledi.” dedi.

CHP Milletvekilleri, Genel Merkezin görevlendirmesiyle Türkiye’ye dağılarak sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara koalisyon sürecini anlatıyor. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ve Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da koalisyon ön görüşme sürecini değerlendirmek üzere Sivas’ta temaslarda bulunuyor. CHP Milletvekilleri ilk olarak parti binasında teşkilatlarla bir araya geldi. Toplantı öncesi konuşan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'HÜKÜMETİN KURULMASINI CUMHURBAŞKANI ENGELLEDİ'

“7 Haziran tablosu sonrası Cumhurbaşkanının tek hedefi vardı, seçimi kaybedip hazmedemediği için Türkiye’yi tekrar seçime götürmek” diyen Milletvekili Tarhan, şunları söyledi: “ ‘Hükümet kuracağız’ diye partilere gittiler. 40 gün Türkiye’yi oyaladılar. Ne bir program ne de bir proje sundular. Sadece sizin düşünceniz ve fikirleriniz nedir? deyip oyaladılar. Ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi önce Türkiye diyerek elini taşın altına koyup; AK Parti ile koalisyonu kurmaya programı ile hazırlandı. Türkiye’nin sorunları ve ihtiyaçları olan 5 tane ana ilke belirleyip, AK Parti ile görüşmelere başladı. Görüşmeler doğrultusunda sonuç olarak zaman dolduktan sonra ‘Seçim hükümeti kuracağız, bize destek verin’ dediler. Hükümetin kurulmasını Cumhurbaşkanı engelledi.”

'CHP OLARAK SEÇİME HAZIRIZ'

AK Parti ve CHP Koalisyonu kurulsaydı, AK Partinin Türkiye’nin bir partisi olacağını kaydeden Milletvekili Tahsin Tarhan, şöyle devam etti: “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı onaylanacaktı. Cumhurbaşkanı da bir siyasi partinin genel başkanı olmaktan ziyade; Cumhurbaşkanı olarak anayasal sınırları içerisinde çalışması gerektiğini görecekti. Ama ne yazık ki Cumhurbaşkanı Türkiye’yi gerdi, bu toplumu gerçekten kendi atölyesi, bakkalı ve fabrikasıymış gibi yönetmeye çalışıyor. Onun için bizler CHP Genel Merkezi, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, partimizin üyeleri 7 Haziran itibariyle sokaklardan kopmadık. Bu tabloyu bekliyorduk. Onun için 7 Haziran itibariyle seçim çalışmalarını başlattık. Biz CHP olarak seçime hazırız. Cumhurbaşkanı kendi düşüncesi doğrultusunda seçim hükümetiyle seçime gidecekse CHP seçime hazır. Hepiniz görüyor ve izliyorsunuz; Ana muhalefet partisine hükümeti kurma görevi verilmiyor, anayasayı çiğniyor. Onun için hepimize sorumluluk düşüyor. Yorulmadan ve yılmadan Türkiye demokrasisi, adalet, insan hakları, barış için bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için yılmayacağız, bu diktatörle mücadele edeceğiz.”

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Milletvekili Tahsin Tarhan, teşkilatlarla yapacakları toplantının ardından sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini ifade etti.