CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, sentetik uyuşturucu bonzai kullanımının her geçen gün arttığını, okul önlerinde leblebi gibi satıldığını söyledi.
Bonzaiye bağlı ölümlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tayan, “Aileler perişandır, mahallelerinde uyuşturucu satışlarına karşı ilgisizliği, takipsizliği gözleri yaşlı bir şekilde televizyonlarda haykırmaktadırlar.” dedi.
Tayan, şunları dile getirdi: “2002 yılında AKP iktidara geldiğinde cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin iken bugünkü resmi rakamlara göre 159 bin kişidir. Yine resmi rakamlara göre cezaevlerindeki kişilerin 40 bine yakını hırsızlıktan, 30 bine yakını uyuşturucudan yatmaktadır. Yine resmi rakamlara göre icra dosyaları 25 milyonu geçmiştir ve yine yapılan açıklamalara göre boşanan aile sayısında patlama vardır.”
“HALK İLGİLENECEK SORUMLU ARIYOR”
Eğitimsizlik, işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, hırsızlık, yolsuzluk, asayiş ve güvenlik alanlarında hüküm süren boşluk, insan kaçakçılığı, fuhuş, terör örgütlerinin Türkiye’yi adeta bir üs gibi kullanması, kolay para kazanma tuzaklarının yaygınlaşması gibi sorunların arttığın vurgulayan Tayan, şöyle devam etti: “İktidarın büyüme, kalkınma ve gelişme propagandası gerçeklerden uzaktır. Bahsedilen kalkınma ve gelişmeden sadece yandaşlar yararlanmaktadır. Bonzai gibi uyuşturucuların kullanımı her gün artmakta, şehirlerde okul önlerinde leblebi gibi satılmaktadır. Bonzai AKP iktidarında çıkmış ve yayılmıştır. Bu tehlike uzun zaman fark edilmemiş, ciddiye alınmamıştır. Aileler perişandır, mahallelerinde uyuşturucu satışlarına karşı ilgisizliği, takipsizliği gözleri yaşlı bir şekilde televizyonlarda haykırmaktadırlar. Ülke gerçekleri ortada, çözümleri biliniyor. Halk ilgilenecek sorumlu arıyor.”