CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, İç Güvenlik Paketi ve başkanlık sistemiyle ilgili AKP’ye yaptığı uyarılar sebebiyle teşekkür etti. AKP’de bir ayrışmanın zaten yaşandığını söyleyen Tekin, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra istifa eden dört bakanla ilgili Yüce Divan oylamasında "evet" oyu veren AKP’li 56 milletvekilinin sürpriz yapabileceğini iddia etti. Tekin, “Sadece Sayın Abdullah Gül değil, aynı zamanda Yüce Divan olayında fire veren 56 AKP’li milletvekilinin, sergiledikleri tavır nedeniyle bir operasyonla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Bir çete kurdular ve, '56 kişi kim?' diye aradılar. Bu operasyona kurban giden vekiller bir sürpriz yapabilir. Bülent Arınç’a sorun. Arınç bu aralar hiç konuşmuyor, neden? Boğazı mı ağrıyor?” dedi.

Genel Sekreter Tekin, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konuları değerlendiren Tekin, AKP’li 56 milletvekilinin, koparak yeni bir parti kurabileceğini iddia etti.

'SIKIYÖNETİM YASASI'

Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Kanun Tasarısı’nı "sıkıyönetim yasası" olarak değerlendiren Gürsel Tekin, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın, “Yasaya kim karşı çıkarsa bu vatan hainidir.” sözüne de sert tepki gösterdi. Tekin, “Bu vatan hainleri kimlerdir? Sayayım size; CHP, MHP, HDP, barolar, bütün STK’lar, Genelkurmay, Jandarma, Polis Teşkilatı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. İşte vatan hainleri bunlar. Vatanseverler kim? 17- 25 Aralık’ta bu pisliklere bulaşanlar. AKP’nin yüzde 37 ile 39 arasında olduğunu herkes biliyor. Önümüzdeki dönemde AKP iktidarı yok. AKP iktidarı yok olunca, çalanlar hesap verecek. Molotof kokteylini savunuyormuşuz. Bir de utanmadan Almanya modeli diyorlar. Almanya’da iktidarların valisi, polisi, yargıcı var mı? 81 tane il valisi, AKP il başkanı gibi davranıyor. Bu valilere soruşturma yetkisi vereceğiz; bu valileri ve kaymakamları AKP il başkanlarına verseniz daha namuslu bir iş. Kimsenin molotof kokteylini savunduğu yok. Parlamento şimdi maganda ordusu. Sıkıyönetim yasasını geçirtmeyeceğiz. Gerekirse bedenlerimizi feda edeceğiz. İlk kez üç siyasi parti, olağanüstü bir çaba sarf ediyor. Bunun Türkiye’ye getireceği faturayı bildiği için eski Cumhurbaşkanı da dahil oluyor. Sayısal çoğunluklarıyla cebren getirebilirler ama bu sıkıyönetim yasası, Anayasa Mahkemesi’nden yüzde 100 dönecektir.” dedi.

ABDULLAH GÜL’E TEŞEKKÜR ETTİ

11. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Türk tipi başkanlık sistemi ilgili de uyarı yaptığını hatırlatan Tekin, “Gecikmiş bir açıklama da olsa Sayın Gül’e, Türk tipi başkanlık sistemini 'talan tipi' olarak tarif ettiği için teşekkür ediyorum. Bu ülkede vicdanı olan herkesin bir açıklama yapması lazım.” dedi.

'SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NDE 8 AYDIR PERSONEL DEĞİŞMEDİ'

Süleyman Şah Türbesi’nin işgal edildiği iddialarını değerlendiren Tekin, “Sekiz aydır personel değişikliğinin olmadığını söyledik. Konya ne kadar Türkiye Cumhuriyeti toprağı ise Süleyman Şah da o kadar Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Sekiz aydır personel değişimi olmuyor. Ortalama yedi aydır lojistik destek, oradaki personelin yiyeceği içeceği, giyeceği, lojistik destek olmuyor. Biz bunu sormayacak mıyız? Dışişleri Bakanı, ‘işgal değil’ diyor. Uçağa binelim, bizi o topraklara götür. Hodri meydan.” diye konuştu.