CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. Davutoğlu’nun, “Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz.” sözüne sert tepki gösteren Tekin, AKP Milletvekili Tülay Babuşcu’nun, "90 yıllık reklam arası sona erdi" sözlerini hatırlatarak, “Senin ‘laleci’ vekilden haberin yok mu? Senin vekilin cumhuriyete hakaret ederken, ‘Biz cumhuriyete sahip çıkıyoruz.’ gafını nasıl yapıyorsun sen ya da o vekile haddini nasıl bildirmiyorsun?” diye sordu. Tekin, Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “Ey boş bakan, size soruyorum. Bir başbakan olarak senin makamın, bir bakan tarafından basıldı mı basılmadı mı? Basıldıysa hangi gerekçeyle basıldı, onu söyle.” diye sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında fezleke hazırlanmasına da sert tepki göstererek, “50 tane fezleke göndermezseniz şerefsizsiniz, haysiyetsizsiniz. Biz sizin fezlekelerinizden mi korkacağız?” dedi.

Genel Sekreter Tekin, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İzmir’de, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağır dille eleştiren Gürsel Tekin, “Başbakan Davutoğlu’nun son günlerde kimyasının bozulduğunun farkındayız. Tabii bu kimya bizden kaynaklı değildir. Ağabeyi ya da ağabeyinin kontrolünde olan birçok bakanların her dayağında ilk saldıracağı yer CHP oldu. Başbakan unutmuş, dün de Tekirdağ’da, ‘Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz.’ demiş. Sayın Başbakan, senin laleci vekilden haberin yok mu ya? Senin vekilin cumhuriyete hakaret ederken, ‘Biz cumhuriyete sahip çıkıyoruz.’ gafını nasıl yapıyorsun sen ya da o vekile haddini nasıl bildirmiyorsun? O vekil değil midir, TBMM’nin kürsüsünde namus yemini yapan? Sen cumhuriyete sahip çıkacakmışsın. Siz kim, cumhuriyete sahip çıkmak kim.” dedi.

'SENİN AĞABABALARIN ÇOK UĞRAŞTI CHP'YLE, GÜÇLERİ YETMEDİ'

Başbakan Davutoğlu’nun CHP’yi tehdit ettiğini ileri süren Tekin, “Yetmedi, CHP’yi tehdit ediyor. Bir kere senin CHP’ye gücün yetmez. Senin ağababaların da çok uğraştı. 90 yıllık CHP’ye, bugüne kadar hiç kimsenin gücü yetmemiştir. Darbecilerin gücü yetmedi, senin gücün yeter mi CHP’ye?” dedi. AKP’nin 12 yıl boyunca Türkiye’de her türlü kirliliği, her türlü rezaleti yaptığını, daha sonra da dönüp, ‘Bu kirlilikleri acaba CHP’ye ihale edebilir miyim?’ dediğini iddia eden Tekin, “Hiç kimse CHP’yi kirli işlere, suç ortaklıklarına bulaştıramaz. 17-25 Aralık dahil olmak üzere Türkiye’de özellikle son yedi yılda bir ekip gece soydu, bir ekibiniz gündüz soydunuz. Tam bir soyguncu çetesi oluşturdunuz ve bu soygun çetesine devletin kurumları tarafından tahammül edilmedi, suçüstü oldunuz. Bu telaşla oraya çamur atıyorlar, buraya çamur atıyorlar. Bunun hesabını vereceksiniz Sayın Davutoğlu, bundan kaçmanız mümkün değil.” diye konuştu.

'KAÇAK SARAYI ŞEFFAFLIK PAKETİYLE Mİ AKLAYACAKLAR?'

AKP’nin hazırladığı şeffaflık paketine de değinen CHP Genel Sekreteri Tekin, “Kaçak saray, bu paketle aklanmaya çalışılacak. Şeffaflık, bir yere bakıldığında onun her yerinin görülmesidir. Buradan baktığımızda AKP’nin neresini göreceğiz? 17 Aralık’ı mı göreceğiz, kupon arsaların pazarlığını mı göreceğiz, yolsuzluk trafini mi göreceğiz, kara para aklamayı mı göreceğiz, kaçak altınları cukkalayıp götürdünüz, onları mı göreceğiz? Neyi göreceğiz bu şeffaflık paketinde? Öyle bir paket oldu ki bu pakete ağabeyi de tahammül edemedi. Ağabeyi isyan etti, ‘Bu ne rezilliktir?’ dedi. ‘Ya şimdi zamanı mı bu şeffaflık paketinin?’ dedi. İmar Yasası, yani bu hükümetin hazırlamış olduğu 2005 yılındaki İmar Yasası'nda, mühür fekkinin (mühür açılması) cezası çok ağırdır. Siyasetten men ediyor mühür fekki, men. Siyaset yapamıyorsunuz, silah alamıyorsunuz. Bu kadar ağır koymuş. Şimdi bu kaçak sarayın mührü fekkedilirken kime bu cezalar verildi? Bu ceza verildi mi? Aslında normalde bu hukuken men edilmesi lazım. Şimdi bunu buraya koymuşlar. Biliyorsunuz, yargı kararıyla burası kaçak saraydı. Kaçak sarayı şeffaflık paketinin içine koymuşlar. Şeffaflığa bak. Bunu buradan aklayacaklar.” dedi.

'KISIKLI’DAN ÇAMLICA’YA TÜNEL YAPILACAK'

Gürsel Tekin, şeffaflık paketinin içinde, Kısıklı’dan Çamlıca Camisi’ne gidebilmek için bir tünel yapılacağını da iddia ederek, “Yetmedi. Paşazade efendi, biliyorsunuz Kısıklı semalarında oturuyor. Kısıklı semalarından Çamlıca semalarına camiye gitmesi için tünel yapılacak. Bunu da bu paketin içine koymuşlar.” dedi.

AKP hükümeti tarafından bir önceki yargı paketiyle getirilen "makul şüphe" kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba hakkında fezleke hazırlandığını hatırlatan Tekin, “Evet, ilk makul şüphe bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı, bizim Veli Başkan. Makul şüphe olarak fezleke yazılmış. Nedir fezlekenin içeriği? Uluslararası terör örgütüne finansman sağlayan bir şahsa, bir zat-ı muhteremle ilgili iki cümle kullanmış. Şimdi bu fezlekeyi yazan o savcıya sesleniyorum, bugüne kadar AKP’nin siyasetçileri, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, aklınıza gelebilecek bir sürü siyasetçiler, birçok dünya liderlerine olmayan lafları söyledi, neden fezleke hazırlamadınız? Neden fezleke göndermediniz? 50 tane fezleke göndermezseniz şerefsizsiniz, haysiyetsizniz. Biz fezlekelerinizden mi korkacağız?” diye konuştu.

'EY BOŞ BAKAN, MAKAMIN BİR BAKAN TARAFINDAN BASILDI MI?'

Başbakan Davutoğlu’na, "boş bakan" diye seslenen Gürsel Tekin, üç soru yönelterek cevaplamasını istedi: “Ey boş bakan, Başbakan olarak senin makamın bir bakan tarafından basıldı mı, basılmadı mı? Basıldıysa hangi gerekçeyle basıldı onu söyle. İki, şeffaflık yasası dediğim yasada, Kısıklı ile Çamlıca arasında bu tünel var mı, yok mu? Üç, bu paketin içinde sözde imar affı, imar affının içinde kaçak saray var mı, yok mu? Çok net sorular, bu net sorulara cevap istiyoruz.”

'YENİ VIP TORPİL DOSYALARI GELECEK'

AKP’li vekil ve bakanların yakınlarının devlet kadrolarına KPSS’siz atanmasını da değerlendiren Tekin, partisi tarafından açıklanan VIP torpil listelerinin yenilerinin geleceğini söyledi: “Daha geliyor; varan 1, 2, 3, 4. Asıl birkaç dosya daha gelecek. Yani herhalde bunlarda da bilmiyorum ar edep olursa bir şey söylemeleri lazım. Arları da yok, edepleri de yok. Çok somut, çok net; isim, kurum bunların hepsi açıklandı. Altı tane araştırma önergesi verdik, hepsi reddedildi. Biz devam edeceğiz, yani önümüzdeki günlerde daha farklı dosyalar da gelecek.”