CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda ‘seçim propagandası’ yaptığını belirterek, “Cumhurbaşkanı olarak söylediği sözler ve davranışların tamamı anayasayı ihlal suçudur. Anayasayı ihlal suçu da Cumhurbaşkanı'nın yargılanmasını gerektirecek suçtur.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yenimahalle Belediyesi tarafın yaptırılan ve Özgecan Aslan ismi verilen parkın açılışına katıldı. Tezcan burada Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan konuşmalarında ‘400 milletvekili’ istemesinin hatırlatılması üzerine Tezcan, “Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı'nı bıraktı, siyasi parti gibi meydanlarda seçim propagandası yapıyor.” dedi. Tezcan şöyle konuştu: “TBMM’nin işine karışıyor, bu yasa çıkacak diyor. Cumhurbaşkanının işi değil, yasa çıktıktan sonra anayasa uygun mu diye onaylama yetkisi Cumhurbaşkanı'nda. Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı gibi hareket etme konusunda ısrarlı. Türkiye’nin dört bir tarafını dolaşıp ‘400 tane milletvekili istiyorum’ diyor. ‘Türkiye’de rejimi değiştireceğim’ diyor. ‘Destek verin’ diyor. Bu seçimde bir taraftan AKP siyasetçileriyle mücadele edeceğiz, bir taraftan da Cumhurbaşkanı AKP’nin mitinglerini yürütecek. Cumhurbaşkanı olarak söylediği sözler ve davranışların tamamı Anayasayı ihlal suçudur. Anayasayı ihlal suçu da Cumhurbaşkanın yargılanmasını gerektirecek suçtur. Bunun hukuk önünde hesabını verecektir.”

KUMPAS PİRAMİDİ İŞ BAŞINDA

Bülent Tezcan, son günlerde CHP ile ilgili bazı gazetelerde yer alan iddiaları ise ‘Kumpas piramidi iş başında.’ şeklinde değerlendirdi. Tezcan şöyle konuştu: “Türkiye’de bir kumpas piramidi var. Kumpas piramidi iş başında. Kumpas piramidinin tepesinde siyaset var. AKP’nin önemli kadroları tepeden planlamayı yürütüyor. Altında MİT var. Onun altında da yandaş medya var. Bu kumpas piramidiyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partili siyasetçilere, milletvekillerine sistemli bir iftira var. Devlet eliyle organize iftira şebekesiyle karşı karşıyayız.”