CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP’nin kapatılması için MİT’in ve hükümete yakın medyanın iş birliği yaptığını söyledi. MİT’i istihbarat teşkilatı değil, Milli İftira Teşkilatı olarak değerlendiren Bülent Tezcan, Adalet Bakanlığı’na atanan Kenan İpek’in il ve ilçe seçim kurullarına baskı yapmak için bir Bakanlık’ta komite kurduğunu, buna karşılık olarak da AK Parti Genel Merkezi’nde Mustafa Şentop başkanlığında bir komite oluşturularak seçimlerde hile yapmak için çalışacaklarını iddia etti. Hakimleri baskıyla veya taltifle buna zorlayacaklarını da ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “Şimdi bir namus sınavı verecek Türkiye’deki yargıçlarımız hakimlerimiz, bir namus sınavı hukuk sınavı verecek. Ben yargıçlarımızın buna teslim olmayacaklarına inanıyorum. Olamayacağına inanmak istiyorum. Namuslu yargıçlar kalkın ayağa, bozun bu oyunu diyorum.” dedi.

CHP Aydın aday adayları partililerle buluştu. Çeştepe Kültür Merkezi’nde CHP Aydın İl Başkanlığı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da katıldı. Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Bülent Tezcan, CHP’ye kumpas kurulduğunu iddia etti. Tezcan, “Bir yerlerde kumpaslar kurulmaya başlandı. Biz iktidara gelirken bugünün muktedirleri rahatsız oldu. Başta, kaçak sarayın tepesinde oturan ve bütün bu çete ilişkilerini kurgulayan Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden ama aslında Cumhurbaşkanlığı yapmayıp, Başbakan'ın koltuğunu da gasp eden zattır. Gizli mahvillerdeki kurgulanmış planların en tepesinde o. Onun altında istihbarat örgütleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli İftira Teşkilatı olarak hazırlanmış yalan ve kurgulanmış haberleri üretip altındaki havuz medyasına servis ediyor. Havuz medyasıyla yepyeni bir planlamanın peşindeler. Nedir o planlama? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’sine kurulan kumpas. Nedir o planlama kumpas? Mustafa Kemal’in vasiyetnamesinde Atatürk’ün kendi hisselerini emanetçisi olarak CHP’ye görev verdiği, önemli kuruluşlara gelir getirsin diye İş Bankası kaynaklarını oraya aktarma planından vasiyetnamesinden rahatsız olan Atatürk’ün vasiyetinden rahatsız olan kumpasçıların karanlık mahvillerde plan kurarak bunun üzerinden CHP’sini nasıl kapatırız planlarıyla siyaseti yeniden dizayn etme çabaları. Biliyoruz. Korkuyorlar korkacaklar, korksunlar. CHP iktidarından korkuyorlar. Atatürk’ten korkuyorlar. Atatürk’ün vasiyetinden korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok.” diye konuştu.

"Yeni bir plan daha var" diyen Tezcan, şöyle devam etti: "Anayasa gereği seçimlerden önce üç tane bakan istifa eder. İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanı. Dün üç bakan istifa etti. Yerine üç tane güya bağımsız bakan atandı. Kim bunlar üçü de bakanlıkların müsteşarları. Üçünün de defoları çok. Birçok defosu var. Ama bir tanesi var ki çok önemli defoları var. Kim bu? Adalet Bakanı müsteşarı, şimdiki Adalet Bakanı Kenan İpek. Ey Kenan İpek, ben senin o koltuğa niye getirildiğini biliyorum. Bu Kenan İpek’i 17-25 Aralık soruşturmalarını hatırlayın. İzmir soruşturması yapılırken, yolsuzluk soruşturması sırasında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nı arayıp soruşturmayı kapat diye talimat veren Adalet Bakanlığı müsteşarı. MİT TIR'ları Adana’da çevrilip, IŞİD’e El Kaideye kaçak silah taşıyan MİT TIR'larını savcılar aramaya kalktığında telefonun başına geçip aramayın bunları diye savcıya talimat veren müsteşar. Hakkında soruşturma var. Yargıyı etkilemek, hakimlere savcılara talimat vermek suçundan hakkında soruşturma açılan birisi bugün Adalet Bakanı olarak atandı. Niye niçin, seçimlerin güvenliğine gölge düşürmesini, adaletli ve tarafsız seçim yapılsın, hile olmasın diye. Buna kargalar da güler. Ama bu işin arka planını da biliyoruz. Adalet Bakanlığı’nda bir komite kurdular, bir ekip kurdular. Bu ekibin başına Kenan İpek’i getirdiler. Adalet Bakanı be ekibin başında. Bütün seçim süresince Adalet Bakanı dün yaptığı gibi alışık, meşrebi uygun dün yaptığı gibi telefonun başına geçecek, Bütün il ve ilçe seçim kurulu başkanlarına hakimlere telefon edecek bu ekip, talimat verecek. AKP’nin oylarını nasıl fazla saydırırız. AKP’nin itirazlarını nasıl kabul ettiririz, CHP’nin itirazlarını nasıl reddederiz. Sandığa giren oyun çalınması için hakimler kanalıyla her türlü baskıyı yapmaya çalışacaklar. AKP’de ikinci ayağını oluşturdular. AKP Genel Merkezi’ndeki ayağın başında da Mustafa Şentop var. AKP Genel Başkan Yardımcısı. Tezgah bu, bu tezgahın üzerinde yürüyorlar. Hakimlere baskıyla, tehditle şantajla ya da teklifle iktibas teklifiyle yani ya sopa göstererek ya havuç ve şeker göstererek sürecinin tamamını Haziran’ın sonuna kadar böyle planlama peşindeler."

'YARGIÇLARA SESLENİYORUM, BU OYUNU BOZUN'

Seçime hile karıştırma açıklamaları sonrası hakimlere seslenen Tezcan, “Şimdi bir namus sınavı verecek Türkiye’deki yargıçlarımız, hakimlerimiz, bir namus sınavı hukuk sınavı verecek. Ben yargıçlarımızın buna teslim olmayacaklarına inanıyorum. Olamayacağına inanmak istiyorum. Namuslu yargıçlar kalkın ayağa, bozun bu oyunu diyorum.” çağrısı yaptı.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP teşkilatı ve belediye başkanlarının da katıldığı aday tanıtım toplantısında Kadınlar Günüyle de ilgili kısa bir açıklama yapan Tezcan, “Kadınlarımızın ne başörtüsüyle ne etek boyuyla uğraşılmadığı, kadınların insan olarak görüldüğü kadının emeğinin her şeyin üzerinde kadının baş tacı edildiği güzel günleri kurma yoluna çıkıyoruz.” dedi.