CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Türkiye’nin en başarılı eğitim kurumlarına yapılan baskınlara ilişkin, “Kontroller, rutinin dışına çıkmıyorsa bir problem yok. Ama cezalandırmak ve engellemek amacıyla yapılan uygulamaları demokrasi ve hukuk devleti adına doğru bulmam.” dedi.

Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinde yeni bir tablonun ortaya çıktığını hatırlatan Milletvekili Türkmen, buna rağmen şu anda olmaması gereken bir hükümetin sanki güvenoyu almış gibi çalışmalar yaptığını söyledi. Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Türkmen, şunları söyledi: “Her zaman ‘hukuk devleti’ diyoruz. Hukuk herkese lazım. Her şeye rağmen ümidim tükenmiş değil. Neticede terör ve şiddet olaylarının bir biçimiyle yoluna gireceğine inanıyorum. Çünkü –farkındaysanız– Türkiye’yi birbirine katmaya çalışıyorlar. İnsanları birbirine düşman ederek, mevcut durumdan nemalanmaya gayret ediyorlar. Büyük bir çoğunluk ta sonuçta buna pirim vermiyor. İşte Adana’da çok sayıda şehit verdik. Bütün bunlar şunu gösteriyor: Birileri iktidarı kaybetmemek adına, her şeyi ama her şeyi yapıyor. Fakat buna rağmen ülkede yine de aklı selimin hâkim olacağını ve bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Hukukun dışında kalan hiçbir uygulamayı tasvip etmiyorum.”

'KENDİSİNE TEHLİKE OLARAK GÖRDÜĞÜ HER ŞEYİ YOK ETMEK İSTİYOR'

Bu dönemde hukuk çerçevesinin dışında bir takım şeylerin yapıldığına dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, “Son 7, 8 yıldır yapılan bu. Mevcut iktidar kendisine tehlike olarak gördüğü her şeyi yok etmek istiyor. CHP eski milletvekili Atilla Başoğlu vardı. Şirketinin başına neler geldi. Sonunda bu adam CHP’den istifa edip AKP’ye geçti. Sonuçta yaşanan bu olaylar doğru değil. Bunların yaşanmayacağı bir Türkiye özlemi içerisindeyim. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.